Ünlü Oyuncu Tolga Savacı 60 Yaşında Hayatını Kaybetti

Türk sinema tarihinin önemli isimlerinden Tolga Savacı, 60 yaşında kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi. 1980’li yılların Yeşilçam sinemasında parlayan yıldızı, dönemin en gözde aktörlerinden biri olarak anılıyordu. Oyunculuk kariyerine mankenlikten geçiş yaparak başlayan ve yurtdışında da bu alanda deneyim kazanan Savacı, sanat dünyasında derin izler bıraktı. Onur Akay’ın duyurduğu bu üzücü haber, Savacı’nın ailesi, hayranları ve Türk sineması için büyük bir kayıp.


Ünlü Oyuncu Tolga Savacı 60 Yaşında Hayatını Kaybetti

UTKAN HABER (Viyana) – Ünlü Türk sinema oyuncusu Tolga Savacı, 60 yaşında geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. 1980’li yıllarda Yeşilçam sinemasında önemli roller üstlenerek adından sıkça söz ettiren Savacı, dönemin en gözde aktörlerinden biri olarak kabul ediliyordu. Oyuncunun vefat haberi, ses sanatçısı ve yazar Onur Akay tarafından sosyal medya üzerinden duyuruldu. Akay, yaptığı açıklamada, “Maalesef Tolga Savacı’yı çok genç yaşta kaybettik. Kalp krizinden hayatını kaybettiğini öğrendim. Çok acı, çok üzücü, mekanı cennet olsun inşallah.” ifadelerini kullandı.

Tolga Savacı, 6 Mayıs 1963 tarihinde İstanbul’da dünyaya geldi. Eski manken Sibel Savacı’nın kardeşi ve Zeynep Savacı’nın abisi olan Savacı, eğitimini Fransız Koleji’nde tamamladı. Kariyerine mankenlik yaparak başlayan Savacı, 1983 yılında daha fazla eğitim almak üzere İtalya’ya taşındı. İtalya başta olmak üzere Almanya ve Fransa’da iki yıl boyunca mankenlik yapan ve su topu oynayan Savacı, gençliğinde aynı zamanda motosiklet yarışçılığı da yapmıştı.

Tolga Savacı’nın vefatı, Yeşilçam sineması ve Türk sanat dünyası için büyük bir kayıp olarak değerlendiriliyor. Başarılı oyunculuğu ve unutulmaz karakterleri ile hafızalarda yer edinen Savacı, arkasında sayısız hayran ve iz bırakan eserler bırakarak aramızdan ayrıldı.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Bakan Işıkhan duyurdu: En düşük emekli maaşı 11 bin 193 liraya yükselecek

Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan, SSK ve Bağ-kur emeklilerine yapılacak zam ...

Erster türkischer Astronaut Alper Gezeravcı bricht zu Weltraumreise auf

Die Türkei schickt ihren ersten Astronauten, den 43-jährigen Kampfpiloten Alper ...

Yayınlama: 27.02.2024
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.