avusturya viyana enerji yardım ams ma40 ikramiye bonus emekli ev yardımı avusturya haberleri viyana haberleri

Peygamber Efendimiz’in karikatürünü çizen İsveçli karikatürist trafik kazasında öldü

Vilks, Peygamberimiz Hz. Muhammed’e hakaret eden çiziminden dolayı 2007’den beri polis koruması altındaydı. İsveç polisi, 75 yaşındaki sanatçının yanı sıra sanatçıyı korumak için görevlendirilen iki polis memurunun da öldüğünü söyledi.

Peygamber Efendimiz’in karikatürünü çizen İsveçli karikatürist trafik kazasında öldü

İsveçli karikatürist Lars Vilks, 2007 yılında çizdiği bir Peygamber Efendimiz karikatürü nedeniyle büyük tartışmalara ve ölüm tehditlerine maruz kalmıştı. Vilks, bu olayın ardından polis korumasında yaşamaktaydı.

Üzücü bir gelişme olarak, Vilks ve iki polis koruması, trafik kazası sonucu hayatını kaybetti. Kaza, Vilks’in içinde bulunduğu sivil bir polis aracının İsveç’in güneyindeki Markaryd kasabası yakınlarında bir kamyonla çarpışması sonucu meydana geldi. Kazada kamyon sürücüsü de yaralandı ve araçlar alev aldı.

Polis, kazada hayatını kaybedenlerin kimliklerini açıklamamıştır. Ancak Vilks’in eşi, Vilks’in öldüğünü yerel medyaya doğrulamıştır. Kazaya ilişkin soruşturma başlatılmıştır.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
İtalya’da Araçtan Sigara İzmariti veya Mendil Atmanın Cezası 1.188 Euroya Kadar Çıkıyor

İtalya, çevre kirliliğiyle mücadele kapsamında araçlardan çöp atanlara yönelik cezaları ...

İtalya’da Araçta Klima Kullanımına Dikkat: 444 Euro’ya Kadar Para Cezası

İtalya’da yaz sıcaklarında araç klimasını çalıştırmak isteyen sürücüler için önemli ...

Avrupa’da 30 Gün Boyunca 10 GB İnternet Sadece 29,99 Euro: Utkan eSIM ile Tek Hatla Kesintisiz Seyahat

Avrupa turuna çıkmayı planlayanlar için büyük kolaylık sağlayacak bir dijital ...

Lars Vilks, çizdiği karikatürler nedeniyle aldığı ölüm tehditleri nedeniyle uzun süredir polis korumasında yaşayan bir sanatçıydı.

 - Avrupa
Yayınlama: 04.10.2021