Müşteri Viyana Kafesinde Fiyatları Şikayet Ediyor – Cappuccino Fiyatı Gündem Oldu

Müşteri Viyana Kafesinde Fiyatları Şikayet Ediyor – Cappuccino Fiyatı Gündem Oldu

UTKAN HABER (Viyana) – Viyana’da bir cappuccino, büyük bir tartışmaya neden oldu: Bir müşteri, faturayı görünce o kadar şok oldu ki, tepkisini hemen Twitter’da dile getirdi.

Viyana’nın rahat atmosferi, genellikle kafe kültürüyle tanınır. Bir kafeye gitmek, Viyana’da birçok kişi için vazgeçilmez bir gelenektir. Yaz aylarında bir dilim kekle birlikte sıcak veya soğuk bir cappuccino siparişi vermek ise neredeyse alışkanlık haline gelmiştir.

Ancak şu anda bir Viyana kafesinde cappuccino fiyatı dikkatleri üzerine çekmiş durumda. Bir müşteri, popüler İtalyan içeceğinin fiyatını öylesine yüksek buldu ki, faturayı Twitter’da paylaşarak fahiş fiyatı sert bir şekilde eleştirdi. Şu an Viyana’daki bu kafede bir cappuccino 6,90 Euro’ya mal oluyor.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Avusturya’da Sel Felaketi: Viyana-Penzing’de 100 Kişi Tahliye Edildi!
Avusturya’da Sel Felaketi: Viyana-Penzing’de 100 Kişi Tahliye Edildi!

Yoğun yağış ve fırtına nedeniyle Viyana-Penzing’de Viyana Nehri taştı, 13 ...

İtfaiye Büyük Operasyonda: Viyana’da da Sel Alarmı! Tuna Kanalı Taştı
İtfaiye Büyük Operasyonda: Viyana’da da Sel Alarmı! Tuna Kanalı Taştı

Viyana’da şiddetli yağışlar nedeniyle Tuna Kanalı taştı, 14. bölgedeki evler ...

Viyana ve Doğu Avusturya’da Şiddetli Fırtına Uyarısı: En Yüksek Dikkat Gerekiyor!

Viyana ve Doğu Avusturya’da Şiddetli Fırtına Uyarısı: En Yüksek Dikkat Gerekiyor!


Viyana ve doğu Avusturya’da Pazar gecesi şiddetli yağmur ve kasırga ...

Viyanalılar kahve içmeyi kültürel bir gelenek haline getirmiş durumda. Avusturya’nın Kleine Zeitung gazetesinin haberine göre, Avusturyalıların yaklaşık %84’ü güne kahve ile başlıyor ve %66,7’si kahveyi öğleden sonra da içiyor. Kahve fiyatlarını gösteren uluslararası “Cappuccino Fiyat Endeksi”ne göre, Viyana şimdiye kadar cappuccino için ortalama 3,40 Euro ödüyordu. Bu da Viyana’yı orta seviyede bir şehir yapıyordu.

Ancak bu durum değişmiş gibi görünüyor. Şu anda bir müşteri, cappuccino başına 6,90 Euro ödemek zorunda kaldı ve Twitter’da “Genellikle böyle bir durumu ifşa etmiyorum. Ama cappuccino fiyatı artık gerçekten dayanılmaz!” şeklinde yazdı. Müşteri, cappuccino’nun “Espresso Macchiato için uygun bir fincanda servis edildiğini” de belirtti.

Ünlü kafenin web sitesinde cappuccino’nun daha önce 5,50 Euro olduğu belirtiliyor. Münih’te bir kafe müşterisi de faturayı görünce şaşkınlık yaşadı.

Öfkeli tweet pek de anlayışla karşılanmadı. Kritik yorumlar yağdı ve birçok Twitter kullanıcısı şu şekilde yanıt verdi:

  • “Kendi makinelerinizden filtre kahve tavsiye ederim. Menüyü önceden bakmıyor musunuz? Yetişkin insanlarsınız, bu aptallıkla sınırda.”
  • “Bu birinci sınıf bir turist tuzağı.”
  • “Garsonların maaşları da aynı ölçüde artırıldı mı?”
  • “Sizi zorla içeri mi çektiler ve silah zoruyla mı içmeye zorladılar? Menüyü okumayı mı unuttunuz? Eğer çok pahalıysa, mekânı değiştirin. Sipariş verip, tükettikten sonra eleştirmek küçüklüktür.”
  • “Bu fiyat artık beni şaşırtmıyor.”

Yükselen enerji ve gıda fiyatları ile artan enflasyon, birçok restoran ve kafede yiyecek ve içecek fiyatlarının belirgin şekilde artmasına neden oldu. 

Yayınlama: 07.09.2024
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.