Kemal Kılıçdaroğlu, Süper Kupa Finalinin Ankara’da Oynanmasını Önerdi

CHP 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Suudi Arabistan’da iptal edilen Süper Kupa finaline ilişkin bir açıklama yaparak, finalin Milli Mücadelemizin karargahı Ankara’da oynanmasını temenni etti ve Fenerbahçe ile Galatasaray’ı aldıkları karar nedeniyle kutladı.

Kemal Kılıçdaroğlu, Süper Kupa Finalinin Ankara’da Oynanmasını Önerdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Fenerbahçe ve Galatasaray arasında Suudi Arabistan’da oynanması planlanan ancak iptal edilen Süper Kupa finali hakkında önemli bir açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, Süper Kupa Finali’nin Ankara’da oynanmasını önerdi.

Kılıçdaroğlu’nun açıklaması şu şekilde: “Aldıkları ortak kararla Suudi Arabistan’da yaşanan rezalete taviz vermeyen, Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk hassasiyetleri konusunda sahaya çıkmayarak yurda dönme kararı alan Fenerbahçe ile Galatasaray camiasını yürekten kutluyorum. Sizlerle gurur duyuyoruz. Ertelenen Süper Kupa Finali’nin Milli Mücadelemizin karargahı, Büyük Önderimizin ebedi istirahatgahı Başkent Ankara’da oynanmasını temenni ediyor, yetkililerin ülkemize yaşattıkları bu ayıbı bir nebze olsun örtmek için gerekli hassasiyeti göstereceklerine inanıyorum.”

Kılıçdaroğlu’nun bu açıklaması, Türk futbol kamuoyunda ve siyaset arenasında geniş yankı buldu. Süper Kupa finalinin Ankara’da oynanması önerisi, spor ve siyasetin iç içe geçtiği bu dönemde, milli değerlere olan saygının ve sporun birleştirici gücünün altını çizdi.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
ORC Anketi: AK Parti Yüzde 32,3 – CHP Yüzde 31,2, Yarış Başa Baş

ORC Araştırma’nın 8–10 Aralık 2025 tarihleri arasında gerçekleştirdiği Yıl Sonu ...

Tereyağı Fiyatlarında Çarpıcı Tablo: Türkiye’de 1 Kilo, Almanya’da 2 Kilo!

Türkiye’de gıda fiyatlarındaki artış, en temel ürünlerde bile vatandaşın alım ...

Fatih Erbakan’dan Sert Çıkış: “Böyle Adalet Olmaz! İş Başa Düştü!”

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, gündeme damga vuran ...

Yayınlama: 30.12.2023