Kapıkule Sınır Kapısı Genişletildi: Avrupa’da Yaşayan Türkler için Daha Hızlı Geçiş


Kapıkule Sınır Kapısı, Avrupa’da yaşayan Türklerin Türkiye’ye girişlerini kolaylaştırmak amacıyla genişletildi. Yeni düzenlemelerle giriş ve çıkış gişeleri artırılarak, pasaport kontrol noktaları da 12’den 14’e yükseltildi.

Kapıkule Sınır Kapısı Genişletildi: Avrupa’da Yaşayan Türkler için Daha Hızlı Geçiş


UTKAN HABER (Viyana) – Yaz tatilinin başlamasıyla birlikte Avrupa’da yaşayan Türklerin Türkiye’ye giriş hazırlıkları hız kazandı. Temmuz ayından itibaren beklenen yoğunlukla başa çıkmak için Kapıkule Sınır Kapısı’nda önemli düzenlemeler yapıldı. Giriş ve çıkış gişeleri artırılarak, sınır kapısında bekleme sürelerinin azaltılması hedefleniyor.

Pasaport Kontrol Noktalarında Artış
Trakya Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü’nün verilerine göre, geçen yıl 22 Haziran – 30 Ağustos tarihleri arasında Kapıkule Sınır Kapısı’ndan 2 milyon 250 bin giriş, 20 Temmuz – 30 Ağustos tarihleri arasında ise 1 milyon 300 bin çıkış gerçekleşti. Bu yılki yoğunluğu yönetmek amacıyla, girişteki pasaport kontrol noktası sayısı 12’den 14’e, çıkıştaki ise 8’den 14’e çıkarıldı.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Macaristan Otobanlarında Akaryakıt Fiyatları Şehir İçi Fiyatlarından 54 Forint Daha Yüksek

Macaristan’da otobanlarda akaryakıt fiyatları şehir içlerine göre litrede 54 Forint ...

Gurbetçilere Üzücü Haber: Yurtdışından Türkiye’ye İkinci Telefon Getirilmesine Yasak Getirildi

Türkiye'ye yurtdışından ikinci bir cep telefonu getirilmesine yasak getirildi; fazladan ...

Avusturya-Türkiye İlişkilerinde Yeni Perspektifler: Dışişleri Bakanı Schallenberg Ankara’da

Avusturya Dışişleri Bakanı Alexander Schallenberg, 13-14 Mayıs tarihlerinde Türkiye'ye gerçekleştirdiği ...

Alınan Diğer Önlemler
Edirne Valiliği koordinasyonunda yapılan çalışmalar ve Bulgaristan ile yapılan görüşmeler sonucunda, komşu ülkenin saatte kabul ettiği araç sayısı artırıldı. Ayrıca, gurbetçilerin sınır kapısında daha az beklemeleri için personel takviyesi yapıldı.

Etkin Geçişler Sağlanıyor
Trakya Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü yetkilileri, alınan önlemler sayesinde bu yıl sınır kapılarından daha hızlı geçişler sağlandığını bildirdi. Yapılan bu iyileştirmelerle Kapıkule Sınır Kapısı, her yıl olduğu gibi bu yıl da gurbetçilerin en çok tercih ettiği sınır kapısı olmaya devam ediyor.

Yayınlama: 05.05.2024
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.