Kakao Tarihi Seviyede Pahalı: Avusturya’da Çikolata Fiyatları Yüzde 30’a Varan Oranlarda Artıyor

Dünya piyasalarında kakao fiyatlarındaki tarihi artış, Avusturya’da çikolata fiyatlarının %30’a varan oranlarda yükselmesine neden oldu. Avusturyalı çikolata üreticisi Heindl, maliyetlerdeki artışı karşılamak amacıyla Ağustos ayında fiyatlarını %25 ila %35 oranında artıracağını duyurdu.

Kakao Tarihi Seviyede Pahalı: Avusturya’da Çikolata Fiyatları Yüzde 30’a Varan Oranlarda Artıyor

UTKAN HABER (Viyana) – Dünya piyasasında kakao fiyatlarının rekor kıran artışı, Avusturya’daki çikolata üreticilerini zor durumda bıraktı. Uzmanlara göre, şekerli ürünlerin fiyatları önümüzdeki dönemde ciddi oranlarda yükselebilir.

Son aylarda kakao, tarihin en yüksek fiyatlarından birine ulaşarak Nisan ayında ton başına 10.000 Euro’yu gördü. Geçtiğimiz yıla göre beş kat artan borsa fiyatları, şu anda bir ton kakao için yaklaşık 7.000 Euro civarında seyrediyor. Bu artış, şekerleme sanayiini büyük baskı altına alıyor.

Viyana’daki çikolata üreticisi Heindl, maliyet artışlarını karşılamak amacıyla fiyatlarını yükseltmek zorunda kaldığını duyurdu. Heindl yetkilileri, “Ağustos ayında bir fiyat artışı planlıyoruz,” dedi ve ekledi: “Tatlıların fiyatları yaklaşık %25 ila %35 arasında artacak.”

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Avusturya Otobanlarında Fahiş Akaryakıt Fiyatları: Bir Depoda 34 Euro Fark Oluyor

Avusturya otobanlarında akaryakıt fiyatları şehir içinden çok daha yüksek olup, ...

Avusturya’da Hofer Marketler Zinciri 50 Şubeye Self Servis Kasaları Yerleştiriyor

Hofer, 2025'e kadar 50 şubesine self-checkout kasalar kurarak müşteri deneyimini ...

Avusturya Hofer Marketler Zinciri CEO’su: Daha Uzun Çalışma Saatlerine Gerek Yok!

Hofer, 2025'e kadar 50 şubesine self-checkout kasalar kurarak müşteri deneyimini ...

Wirtschaftskammer Österreich (WKO) gıda endüstrisi bölümünden Katharina Koßdorff, “Tüm çikolata, kakao içecekleri ve kakao içerikli gıda üreticileri baskı altında,” şeklinde konuştu. Koßdorff, fiyat patlamalarının kötü hasatlar, bitki hastalıkları ve artan enerji maliyetleri gibi faktörlere bağlı olduğunu belirtti. Ayrıca, Batı Afrika’da yaşam maliyetlerinin artışı ve spekülasyonlar fiyat artışlarını tetikleyen diğer faktörler arasında yer alıyor.

Uzman birliği, Batı Afrika’daki kötü hasatlar ve diğer zorlayıcı koşullar nedeniyle kısa vadede fiyatların düşmesini beklemiyor. Bu durum, Avusturya’daki tüketicilerin Ağustos ayından itibaren daha yüksek fiyatlarla karşı karşıya kalacağı anlamına geliyor.

Yayınlama: 10.05.2024
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.