İsveç’te birçok kez Kur’an-ı Kerim yakan Salwan Momika ‘nın Ölüm İddiaları Asılsız Çıktı


Salwan Momika, İsveç ve Norveç’te Kur’an-ı Kerim yakma eylemleriyle tanınan ve öldürüldüğü iddia edilen Irak asıllı İsveç vatandaşı hakkındaki ölüm iddiaları asılsız çıktı. Irak merkezli teyit ekibi Tech 4 Peace ve Momika’nın eski asistanının açıklamaları, bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını ve Momika’nın hayatta olduğunu teyit etti.

İsveç’te birçok kez Kur’an-ı Kerim yakan Salwan Momika ‘nın Ölüm İddiaları Asılsız Çıktı


UTKAN HABER (Viyana) – Son günlerde sosyal medyada hızla yayılan ve Norveç’te Kur’an-ı Kerim yakarak büyük bir provokasyona imza atan Salwan Momika’nın öldürüldüğüne dair iddialar gerçeği yansıtmıyor. İsveç vatandaşı ve Irak asıllı Momika hakkında ölüm haberleri, kaynağı belirsiz iddialar üzerine yayılmış, ancak bu iddiaların herhangi bir dayanağı olmadığı ortaya çıktı.

Salwan Momika’nın Ölüm İddiaları Asılsız Çıktı
Irak merkezli teyit ekibi Tech 4 Peace, yaptığı incelemeler sonucunda, uluslararası veya yerel medya kaynaklarında Momika’nın öldürülmesiyle ilgili herhangi bir habere rastlanmadığını belirtti. Ayrıca, Momika’nın eski asistanı tarafından yapılan açıklama ile bu iddiaların yalan olduğu ve Momika’nın hayatta olduğu teyit edildi.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in istifa edeceği iddia edildi: Açıklama geldi

 İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in istifa edeceği iddia edilmişti. ...

CHP’nin Eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: “Ekilen Tohumlar Fide Oldu”

Türkiye'nin yerel seçimleri sonrası, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ...

Eşini okey masasında başka kadınla gören kadın ortalığı birbirine kattı

Esenyurt'ta bir kafe içerisinde okey oynayan bir adam, eşinin beklenmedik ...

37 yaşında olan Salwan Momika, ateist olduğunu belirten bir Iraklıdır ve İsveç’te Süryani Demokratik Birlik Partisi’nin kurucusu olarak biliniyor. İsveç’te ve Norveç’te Kur’an-ı Kerim yakma eylemleri ile tanınan Momika, Müslüman topluluklar başta olmak üzere birçok kesimden tepki toplamıştı.

Momika’nın Kur’an-ı Kerim yakma eylemleri, Stockholm camisi önünde başlayıp, İsveç Parlamentosu önü, Irak’ın Stockholm Büyükelçiliği önü ve Malmö kentinde devam etmiştir. Bu eylemleri sırasında polis koruması altında olması ve karşıt görüşlü grupların tepkisini çekmesi, uluslararası alanda da geniş yankı bulmuştur.

Yayılan ölüm iddialarının ardından yapılan açıklamalar ve teyit çalışmaları, Momika’nın hayatta olduğunu ve söz konusu iddiaların asılsız olduğunu göstermiştir. Bu tür asılsız haberlerin yayılmasının, toplumsal gerilimi artırabileceği ve yanıltıcı bilgilere dayalı tepkilere neden olabileceği unutulmamalıdır.

Yayınlama: 02.04.2024
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.