İstanbul Depremlerinde Son Durum: Can Kaybı Yok, Çöken Bina İhbarı Gelmedi

İstanbul Depremlerinde Son Durum: Can Kaybı Yok, Çöken Bina İhbarı Gelmedi

İstanbul’da peş peşe meydana gelen depremler kentte büyük paniğe yol açtı. En büyüğü 6,2 olan sarsıntılar, çevre illerde de hissedildi. Yetkililer, şu ana kadar can kaybı olmadığını, kaçarken yaşanan panik sırasında ise 151 kişinin yaralandığını bildirdi. Yapılan açıklamalara göre çöken bina ihbarı alınmadı, kent genelinde ulaşım ve altyapı hizmetlerinde de bir aksama yaşanmadı.

Art arda sarsıntılar yaşandı

İlk sarsıntı saat 12.19’da 3,9 büyüklüğünde meydana gelirken, ardından 12.49’da 6,2, 12.51’de 5,9 ve 4,4, 13.01’de 4,8, 13.02’de 4,5 ile 4,9 ve 13.07’de ise 3,4 büyüklüğünde depremler kaydedildi. Kocaeli, Sakarya, Düzce ve Tekirdağ gibi birçok ilde de hissedilen depremler vatandaşlarda büyük korkuya neden oldu.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Yeniden Refah Partisi Lideri Fatih Erbakan’dan Ekonomi Eleştirileri: “İşte Ekonominin Gerçekleri”

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, yaptığı açıklamada Türkiye ...

Cumhurbaşkanlığı Anketinde Erdoğan Yüzde52,7 – İmamoğlu Yüzde 47,3 ile Yarışı Zorluyor

Özdemir Araştırma tarafından 12–19 Kasım 2025 tarihleri arasında gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı ...

Anahtar Parti Genel Başkanı Ağıralioğlu: TÜİK’in Enflasyon Rakamları Gerçeği Yansıtmıyor

Anahtar Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Yavuz Ağıralioğlu, TÜİK’in ...

Almanya’da ALDI Süpermarketlerinde 250 Gram Tereyağı 1,19 Euro’ya Düştü

Almanya’nın önde gelen indirim marketlerinden ALDI, ilk Advent hafta sonu ...

Yetkililerden açıklamalar peş peşe geldi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TBMM’de gazetecilere yaptığı açıklamada, “AFAD başta olmak üzere kurumlarımız gerekli çalışmaları sahada yürütüyor. Kurumlarımızın açıklamalarını takip etmekte fayda var,” ifadelerini kullandı. Yılmaz, şu ana kadar can kaybı ihbarı alınmadığını da sözlerine ekledi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise çöken bina ya da arama kurtarma talebine dair bir bilginin kendilerine ulaşmadığını belirtti. “O vakitten bu yana artçılar var. AFAD olarak açıklama yapıyoruz. 53 dakikadır çöken bina ihbarı gelmedi,” dedi.

Valilik ve bakanlıklar sahada

İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklamada, şehir genelinde herhangi bir yıkım yaşanmadığı, doğal gaz ve içme suyu hatlarında da sorun olmadığı bildirildi. Açıklamada, “İlgili birimlerin saha çalışmaları devam etmektedir,” denildi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu da kara yolları, havalimanları, tren ve metrolarda herhangi bir hasarın tespit edilmediğini duyurdu.

Bakan Kurum İstanbul’a gidiyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ise incelemelerde bulunmak üzere İstanbul’a hareket etti. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “İl Müdürlüğümüze bağlı ekiplerimiz saha çalışmalarını yapıyor. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz,” ifadelerine yer verdi.

Yayınlama: 23.04.2025