avusturya viyana enerji yardım ams ma40 ikramiye bonus emekli ev yardımı avusturya haberleri viyana haberleri

İngiliz aşçı dava açtı: McDonald’s hamburgerlerinde et kullanılmadığı kanıtlandı

Ünlü İngiliz aşçı Jamie Oliver, tüketim kültürünün en büyük simgelerinden biri olan McDonald’s’a karşı açtığı davayı kazandı. Oliver’ın kazandığı davayla, McDonald’s hamburgerlerinin içindeki “et”in, hayvansal yağ hamuru ve amonyaktan oluştuğu kanıtlanmış oldu.

İngiliz aşçı dava açtı: McDonald’s hamburgerlerinde et kullanılmadığı kanıtlandı

Ünlü İngiliz aşçı Jamie Oliver, McDonald’s hamburgerlerinin içindeki “et”in, hayvansal yağ hamuru ve amonyaktan oluştuğu defalarca açıklamıştı.

Oliver, bu iddiayla kapitalist dünyanın en büyük simgelerinden biri olan McDonald’s’a karşı açtığı davayı kazandı.

Sağlıkaktüel’de yer alan habere göre, Oliver kazandığı davayla, McDonald’s fast food zincirinin gerçek et yerine, kasaplık hayvanın kesiminden geriye kalan et, tendon, yağ ve bağ doku karışımından oluşan macun kıvamındaki bir hamur ile amonyak kullandığını kanıtlamış oldu.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı: Türkiye’de 4 Milyon 33 Bin Göçmen Var

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Türkiye ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan İstanbul Depremi Açıklaması: Tüm Birimler Teyakkuz Halinde

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da meydana gelen depremler sonrası devletin ...

İstanbul Depremlerinde Son Durum: Can Kaybı Yok, Çöken Bina İhbarı Gelmedi

İstanbul’da peş peşe meydana gelen depremler kentte büyük paniğe yol ...

RTÜK, Esra Erol Programını İncelemeye Aldı: Kaynana-Damat İddiası Gündemi Sarstı

ATV'de yayınlanan Esra Erol'da programında ortaya atılan skandal iddia, Türkiye ...

İngiliz aşçı ve televizyon programcısı Jamie Oliver, hamburger ve kızarmış tavukların (nugget) lezzetinin ardındaki ürkütücü gerçekleri ortaya çıkardı. Jamie Oliver’ın ifadesiyle, McDonald’s restoranlarında servis edilen ürünler, besin olarak tanımlanamaz.

McDONALDS TÜRKİYE AÇIKLAMA YAPTI

İngiliz aşçının açtığı davanın dünya gündemine oturmasının ardından McDonald’s Türkiye de bir açıklama yaptı. Şirket, kullandıkları hamburger köftesinin 1996 yılından beri Türkiye’de Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından onaylı olduğunu belirtti. Açıklamada, “McDonald’s için üretim yapan tüm üreticilerimiz Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın getirdiği kurallar ve Türk Gıda Kodeksi’ne ek olarak McDonald’s’ın üreticileri için geçerli tüm gıda güvenliği koşullarına da uymaktadır” denildi.

 - Türkiye
Yayınlama: 22.10.2018
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.