HÜDA-PAR Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu Cumhur İttifakı’na destek olacağını açıkladı

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, “2023 Cumhurbaşkanlığı seçiminde Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleme kararı aldık. Parlamento seçimleriyle ilgili de görüşmelerimiz devam ediyor” dedi.

HÜDA-PAR Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu Cumhur İttifakı’na destek olacağını açıkladı

UTKAN HABER (Viyana) – HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, Diyarbakır’da, partisinin Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimi ile ilgili yol haritasını belirlemek üzere yapılan Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısının ardından değerlendirmelerde bulundu.

HÜDA PAR – Hür Dava Partisinin yaptığı açıklama;

Genel Başkanımız Zekeriya Yapıcıoğlu, Partisinin Divan Toplantısından sonra, 2023 seçimleri hakkında basına açıklamalarda bulundu.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
İsmailağa Cemaati, Cübbeli Ahmet Hoca ile Tüm Bağlarını Kestiğini Açıkladı

İsmailağa Cemaati, Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü ...

Avusturya ile Karşılaşacak Türkiye’nin 11’i Belli Oldu

Türkiye A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası hazırlıkları ...

Türkiye’de 1 Milyon TL’nin Aylık Getirisi 19.156 TL ile 45.808 TL arasında değişiyor

Türkiye Merkez Bankası'nın faiz oranlarını sürpriz bir şekilde artırması sonucunda, ...

Kamuoyunun da yakından takip ettiği gibi seçimlerin yenilenmesine dair karar dün Sayın Cumhurbaşkanı tarafından imzalandığını anımsatan Yapıcıoğlu, kararın Resmî Gazetede yayımlanmasından sonra toplanan YSK, seçimlerin 14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılmasına karar verdiğini söyledi.

“Seçim sürecinin ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını diliyorum.” diyen Yapıcıoğlu, “Seçim tarihinin netleşmesinden sonra siyasi trafik hızlanmaya başladı. Dün de basınla paylaştığımız gibi bugün Başkanlık Divanı toplantımız vardı. Toplantıda seçimlerle ilgili vardığımız kararı paylaşacağım.” ifadelerini kullandı.

Yapıcıoğlu, seçim konusundan önce yaşanan deprem felaketine değindi
Depremin ilk anlarından itibaren parti olarak depremzedelerin yaralarını sardıklarını belirten Yapıcıoğlu, “Ama müsaadeniz olursa ben 6 Şubat günü yaşadığımız ve halen acısı taze olan deprem felaketi ile ilgili olarak kısa bir değerlendirmede bulunmak istiyorum.” dedi.

Depremzedelerin yaralarını sardıklarını belirten Yapıcıoğlu, “11 ilde yıkımlara ve can kayıplarına yol açan deprem, asrın felaketi olarak nitelendirilmişti. Gerçekten de kelimenin tam manasıyla da böyledir. Parti olarak depremden etkilenen bölgeleri ilk günden itibaren ve artan bir yoğunlukta ziyaret ediyoruz. Sadece il ve ilçe merkezlerini değil mümkün mertebe depremden etkilenen köyleri de ziyaret edip sorun ve sıkıntıları tespit etmeye çalışıyoruz. İmkânlar ölçüsünde başta AFAD olmak üzere resmi kurum ve kuruluşları ve yardım için bölgede bulunan sivil toplum kuruluşlarını, dernekleri, vakıfları ve cemaatleri ihtiyaç alanlarına yönlendirmeye gayret ediyoruz.” şeklinde konuştu.

“Depremlerde vefat eden kardeşlerimize bir kez daha rahmet diliyorum”
“Afet çok geniş bir alanda etkisini göstermiştir. Yıkılan veya hasar gören bina sayısı yüzbinlerle ifade ediliyor. Can kayıplarımız elli bin sınırına dayandı.” diyen Yapıcıoğlu, “Bu vesile ile depremlerde vefat eden kardeşlerimize bir kez daha rahmet diliyorum. Allah, geride kalan yakınlarına sabr-ı cemil versin. Yaralılarımıza acil şifalar ihsan etsin. Bir an önce yaraları sarma noktasında da millet olarak bizlere güç, kuvvet ve imkân versin.” temmeni ve duasında bulundu.

“Yaraların sarılması için azami derecede gayret göstermeye devam etmeliyiz”
Yaraların sarılması için canla başla çalışılması gerektiğini belirten Yapıcıoğlu, “Depremin ilk anından itibaren büyük bir özveri ile çalışan resmi, sivil herkese canı gönülden teşekkür ediyorum. Allah ecirlerini artırsın. Kardeşliğin, dayanışmanın, fedakarlığın ve diğergâmlığın en güzel örneklerini sahada gördük. Yaraların sarılmasına ve hayatın normal akışına dönmesi için azami derecede gayret göstermeye devam etmeliyiz.” dedi.

“Seçim veya başka vesileler, depremi ve depremzede kardeşlerimizi bizlere unutturmamalı”
Depremzedelerin unutulmaması gerektiğini söyleyen Yapıcıoğlu, “Bu felaketin etkisi belki birkaç yıl daha sürecek. Seçim veya başka vesileler, depremi ve depremzede kardeşlerimizi bizlere unutturmamalı. Kardeşlerimizin bize ihtiyacı var. Onları yalnız bırakmayalım. Doğrudan veya dolaylı, bireysel veya grup halinde desteğimizi devam ettirelim. Deprem bölgelerinde görevlendirdiğimiz genel başkan yardımcılarımızın, genel idare kurulu üyelerimizin, il ve ilçe teşkilatlarımızın aktardığı bilgilere göre gıda konusunda şimdilik ciddi bir sıkıntı yaşanmıyor olsa da önümüzdeki dönemde stokların bitmesi ile yeniden bir ihtiyaç hasıl olabilir. Çadır en çok talep edilen kalemlerin başında geliyor diyebiliriz. Tabi konteyner kentlerin kurulması ve nihayetinde kalıcı konutların inşası için sürecin hızlı ilerlemesi gerekir. Bu konuda gevşeklik ve ihmal gösterilmemelidir.” ifadelerini kullandı.

Partimiz, 2023 cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan’ı destekleme kararı aldı

Seçimlerle ilgili açıklamalarda bulunan Yapıcıoğlu, Başkanlık Divanında aldıkları kararı kamuoyu ile paylaştı.
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, Cumhur ittifakının adayı Erdoğan’a destek vereceklerini belirten Yapıcıoğlu, “Bu sabah Başkanlık Divanı toplantımızda deprem bölgesindeki çalışmalarımız ile birlikte seçimler konusunu da değerlendirdik. Biz daha önce kamuoyuna cumhurbaşkanı adayı çıkarmayacağımızı ilan etmiştik. Seçim tarihinin ilan edilmesi ve adayların ilanından sonra Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili kararımıza kamuoyuyla paylaşacağımızı ifade etmiştik. Kısa bir süre önce millet ittifakı adayını ilan etmişti. Dün de Sayın Erdoğan Cumhur ittifakının adayı olduğunu bir kez daha ilan etti. Her ne kadar başka bazı partilerin ittifak için bir araya gelecekleri ve üçüncü bir aday çıkacağı yönünde haberler olsa da başka aday çıksa bile seçimin cumhur ittifakı ile millet ittifakı arasında geçeceği görülmektedir. Bugün Başkanlık Divanı toplantısında -daha önce yetkili kurullarımızla yaptığımız istişarelerin neticesi ile de uyumlu olarak- 2023 cumhurbaşkanlığı seçiminde cumhur ittifakı adayı olan Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ı destekleme kararı aldık. Milletimize ve memleketimize hayırlı olsun.” dedi.

Parlamento seçimleri ile ilgili açıklamalarda bulunan Yapıcıoğlu, görüşmelerin devam ettiğini söyledi.

Cumhur İttifakıyla görüşmeler sürecek
Yapıcıoğlu, bir soru üzerine Cumhur ittifakına henüz tam olarak dâhil olmadığımızı, bu konuda görüşmelerinin sürdüğünü ve AK Parti’den bir heyetin Ankara’da Genel Merkezimize geleceğini ve bir görüşme gerçekleştireceklerini söyledi.

Bir gazetecinin, Yeniden Refah Partisinin ittifaka katılmak için öne sürdüğü şartları hatırlatıp “İttifaka katılmak için sizin de şartlarız var mı?” şeklindeki sorusu üzerine Yapıcıoğlu, şu yanıtı verdi:

“Siyaset bir anlamda uzlaşıdır ve sorunlara ortak çözüm bulma sanatıdır. Biz de İstanbul Sözleşmesinin, ailenin köküne kibrit suyu döktüğünü, 6284 Sayılı Yasanın aslında aileye zarar verdiğini ve şiddeti de önlemediğini daha önce defalarca paylaştık. Eğitim sistemiyle ilgili bizim de şikâyetlerimiz var. Fakat biz bunları bugün herhangi bir ittifaka veya birlikte yol yürüyeceğimiz herhangi bir partiye ‘bunlar bizim şartımızdır, bunları kabul ederseniz birlikte yürürüz’ dersek bu çok gerçekçi bir tutum olmaz. Fakat bu taleplerimiz vardır. Eğer ittifak olursa biz de kendi programımızdaki taleplerin gerçekleşmesi için bir çaba içerisinde olacağız ve bunların takipçisi olacağız. Fakat hiç kimse memleketin hiçbir sorununu tek başına kendi düşünceleri doğrultusunda çözülmesini bu topluma dayatmaz, dayatamaz. Ama bir uzlaşma zemini aranır. Evet, o talepler bizce de makul taleplerdir.  Hükümetin bunları karşılaması yönünde bizim de talebimiz olur.”

“Deprem bölgelerinde enkazların üzerinde siyasi propaganda yapılmamalı”
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, deprem nedeniyle seçim sürecinde müzik kullanmayacaklarına yönelik yaptığı açıklamalarının hatırlatılarak, partimizinde benzer bir uygulamaya gidip gitmeyeceğine yönelik bir soru üzerine Yapıcıoğlu, “Seçim müziği hazırlama çalışmalarımız vardı. Ama depremden sonra o çalışmalarımızı durdurduk. Bunu kamuoyu ile paylaşmamıştık ama insanların henüz deprem nedeniyle yasını yaşamaya fırsat bulamadığı bir dönemde müzikli, çalgılı seçim propagandası yapmak gibi bir düşüncemiz yok. Bu konuda bence tüm partiler benzer karar almalı. Özellikle deprem bölgelerinde enkazların üzerinde siyasi propaganda yapılmamalı.” şeklinde konuştu. 

Yayınlama: 11.03.2023
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.