avusturya viyana enerji yardım ams ma40 ikramiye bonus emekli ev yardımı avusturya haberleri viyana haberleri

Hollanda’da Hz. Muhammed’e hakaretin suç sayılması için 124 bin 170 imza

Hollanda’da Müslümanların kurduğu NIDA Partisi, Hz. Muhammed’e hakaret edilmesinin kabahat sayılması ve cezalandırılması için toplanan 124 bin imza topladı.

Hollanda’da Hz. Muhammed’e hakaretin suç sayılması için 124 bin 170 imza

Hollanda’da Müslümanların kurduğu NIDA Partisi, Hz. Muhammed’e hakaret edilmesinin kabahat sayılması ve cezalandırılması için toplanan 124 bin imzalı dilekçeyi, temsil eden bir panoyu Hollanda Parlamentosunun bulunmuş olduğu Binnenhof meydanındaki Şovalye salonunun kapısına astı.

NIDA Partisi milletvekili talibi Nurullah Gerdan, yapmış olduğu açıklamada, ortalama 50 şahıs ile salavatlar getirerek dilekçeyi temsil eden pano ile beraber 17 Mart genel seçimlerinden sonrasında gelecek yeni hükümete davet yapmak ve dikkat çekmek için Binnenhof meydanına yürüdüklerini söylemiş oldu.

İSLAMOFOBİYE KARŞI AÇIKLAMA

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
İtalya’da Araçtan Sigara İzmariti veya Mendil Atmanın Cezası 1.188 Euroya Kadar Çıkıyor

İtalya, çevre kirliliğiyle mücadele kapsamında araçlardan çöp atanlara yönelik cezaları ...

İtalya’da Araçta Klima Kullanımına Dikkat: 444 Euro’ya Kadar Para Cezası

İtalya’da yaz sıcaklarında araç klimasını çalıştırmak isteyen sürücüler için önemli ...

Avrupa’da 30 Gün Boyunca 10 GB İnternet Sadece 29,99 Euro: Utkan eSIM ile Tek Hatla Kesintisiz Seyahat

Avrupa turuna çıkmayı planlayanlar için büyük kolaylık sağlayacak bir dijital ...

Gerdan, Hz. Muhammed’e karşı hakaret edilmesinin kabahat sayılması ve cezalandırılması için toplanan 124 bin 170 imzalı dilekçeyi temsil eden ve Müslümanlara nefrete ve İslamofobiye karşı meydana getirilen açıklamanın bulunmuş olduğu panonun Hollanda Parlamentosunun bulunmuş olduğu Binnenhof meydanındaki Şovalye salonunun kapısına simgesel olarak asıldığını belirtti.

Geçen yıl Fransa’da Charlie Hebdo dergisinin Hz. Muhammed’e hakaretinden sonrasında Temsilciler Meclisinde oturum düzenlenip yasa çıkarılması için imza topladıklarını söyleyen Gerdan, şunları kaydetti.

“GENELDE 40 BİN İMZALI DİLEKÇEYE OTURUM DÜZENLİYORLAR AMA BİZ 125 BİN İMZA TOPLADIK MECLİS KABUL BİLE ETMEDİ”

“Genel anlamda bir mevzu hakkında minimum 40 bin imzalı dilekçe meclise sunulmuş olduğu vakit oturum düzenleniyor fakat biz ortalama 125 bin imza toplamamıza karşın bu yapılmadı. Hatta dilekçe meclis tarafınca kabul bile edilmedi.

Dilekçeyi ifade özgürlüğüne aykırı olarak gören milletvekilleri ve bazı hükümet yetkilileri imza atanlar için ‘teröristleri destekliyorsunuz’ diye maalesef hakarette bulunmuş oldu.”

Gerdan, mevcut hükümetten artık bir şey beklemediklerini ifade ederek, “Yeni hükümete davet yapmak ve kamuoyunda dikkat çekmek için bugün bu eylemi yaptık. Siyasetçiler bu dilekçeye imza atanları görmezden geliyor ve hiçe sayıyorlar.” dedi.

17 Mart’ta ilk kez genel seçimlere katılacak olan NIDA partisinin Rotterdam, Lahey ve Almere kentlerinde toplam 4 belediye meclis üyesi bulunuyor.

 

 - Avrupa
Yayınlama: 13.02.2021