Gurbetçiye dövizli Bireysel Emeklilik Sistemi geliyor
Yurt dışında bulunan vatandaşlara ve Mavi Kart sahiplerine dövizli Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) getiriliyor
AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, TBMM Başkanlığına sundukları kanun teklifinin detaylarını paylaştı.
Teklifle ilgili TBMM’de gazetecilere açıklamalarda bulunan Muş, Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin 38 maddeden oluştuğunu söyledi.
Muş, 5 bin iş günü ve 20 yıl sigortalılık süresini dolduran vazife ve harp malulü gazilere ikinci maaş bağlanması imkanı getirileceğini bildirdi.
Doğal afetlerde; doğal gaz ve elektrik borçlarının 1 yıla kadar ertelenmesine imkan sağlanacağını söyleyen Muş, teklifle, Türkiye’de ikamet etmeyen, yurt dışında doğan ve orada süresiz ikameti bulunan gençlerin askerlik görevlerine ilişkin 3 yıl çalışma şartının kaldırılacağını ve kendilerinin dövizli askerlikten yararlanabileceğini dile getirdi.