Gurbetçilere Üzücü Haber: Yurtdışından Türkiye’ye İkinci Telefon Getirilmesine Yasak Getirildi

Türkiye’ye yurtdışından ikinci bir cep telefonu getirilmesine yasak getirildi; fazladan gümrük vergisi ödense bile ikinci telefon yurda sokulamayacak ve gümrükte el konulacak. El konulan telefonlar, yolcu yurtdışına çıkana kadar üç ay süreyle gümrükte bekletilecek ve sonra iade edilecek.

Gurbetçilere Üzücü Haber: Yurtdışından Türkiye’ye İkinci Telefon Getirilmesine Yasak Getirildi

UTKAN HABER (Viyana) – Sabah Gazetesi’nde yer alan habere göre, yurtdışından yolcu beraberinde getirilen birden fazla cep telefonunun fazladan gümrük vergisi ödeyerek yurda sokulması uygulamasına yasak getirildi. Yeni düzenlemeyle, vatandaşların gümrük vergisi ödeyerek dahi ikinci bir cep telefonu getirmesine izin verilmeyecek. İkinci telefona gümrükte el konulacak ve yolcu yeniden yurtdışına çıktığında telefon kendisine iade edilecek.

Vergisi Ödense de Kabul Edilmeyecek

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Kapıkule Sınır Kapısı Canlı Mobese İzle 2024 | Utkan Tv Türkiye Yolu Aplikasyonu

EDİRNE CANLI KAMERALARI İZLE Kapıkule Gümrük Kapısı Canlı Kameralar | ...

Almanya’da Sel: Polis Yeni Ölümler Bildirdi ++ Genç İtfaiyeci (22) Trajedisi

Almanya'da meydana gelen şiddetli hava olayları ciddi sellere neden oldu. ...

Sigaraya Bir Zam Daha: İşte Yeni Fiyat Tarifesi

Esse grubundaki sigaralara 3 TL zam yapıldı. Yeni fiyatlar 3 ...

Almanya’yı Vuran Sel: İkinci Dalga Alarmı – Yolcu Gemisi Tahliye Edildi – Ölü Sayısı Artıyor

Almanya’daki sel felaketi devam ediyor. Güney bölgeleri fırtınalardan en çok ...

Yurtdışından gelen telefonlar için alınan yeni karara göre, birden fazla cep telefonu ile yurt içine dönen yolcular, getirdikleri ikinci telefonu fazladan gümrük vergisi ödeseler bile yurda sokamayacaklar. Bu düzenleme, yolcuların gümrük vergisi ödeme yoluyla birden fazla telefonu getirmelerinin önüne geçmeyi amaçlıyor.

2. Telefona Gümrükte El Konulacak
Yeni düzenleme kapsamında, vatandaşlar yurtdışından gümrük vergisi ödeyerek dahi ikinci bir cep telefonu getirmek istediklerinde, bu telefona gümrükte el konulacak. Yolcu yeniden yurtdışına çıktığında el konulan telefon kendisine iade edilecek. Bu durumda olan cep telefonları, 3 aya kadar gümrük ambarlarında bekletilebilecek.

Gümrükte Bekleme Süresi
Gümrükte el konulan cep telefonlarının 3 aya kadar gümrük ambarlarında bekletilmesi istenebilecek. Yolcular, yurtdışına çıkışlarında bu telefonlarını geri alabilecekler.

Özet:
Yurtdışından birden fazla cep telefonu getirmek isteyen yolcular için yeni bir düzenleme getirildi. Artık ikinci bir telefon, fazladan gümrük vergisi ödenerek dahi yurda sokulamayacak ve gümrükte el konulacak. El konulan telefonlar, yolcuların tekrar yurtdışına çıkışlarında iade edilecek ve 3 aya kadar gümrük ambarlarında bekletilebilecek.

Yayınlama: 17.05.2024
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.