Fransa’daki gösteriler nedeniyle 43 bin kişi işsiz kaldı

Fransa’da 17 Kasım’da başlayan sarı yeleklilerin gösterilerinin 43 bin kişinin işsiz kalmasına neden olduğu bildirildi.


Fransa’daki gösteriler nedeniyle 43 bin kişi işsiz kaldı

İşsiz kalan bu kişilerin devlete maliyetinin en az 28 milyon avro olduğu belirtildi.
 

Ekonomi İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Agnes Pannier-Runacher, yaptığı açıklamada, gösterilerinin ticarette yüzde 25 ciro kaybına neden olduğunu vurguladı.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
2026 Boyunca Geçerli: Popüler Tatil Adaları İçin Yeni Uyarı

Aşırı turizm, İspanya’ya bağlı birçok adayı zor durumda bırakıyor. Tanınmış ...

AJet’ten Dış Hat Yolcularına Ücretsiz Su Müjdesi

AJet, yolcu memnuniyetini artırmaya yönelik yeni bir uygulamayı hayata geçiriyor. ...

Altın Rekor Kırdı: Ons Fiyatı 4.400 Doları Aştı

Altın fiyatlarındaki yükseliş hız kesmeden devam ediyor. Haftanın ilk işlem ...

Bulgaristan’daki Kitlesel Protestolar Hükümeti Düşürdü

Bulgaristan’da son günlerde büyüyerek ülke geneline yayılan kitlesel protestolar, hükümeti ...

 

Ulusal Alışveriş Merkezleri Konseyinden (CNCC) yaklaşık 10 gün önce yapılan yazılı açıklamada, eylemlerin başlamasından bu yana alışveriş merkezlerindeki ziyaretçi sayısında önemli düşüş yaşandığı belirtilmişti.
 

Açıklamada, 800 alışveriş merkezinin olduğu ülkede gösteriler nedeniyle 280 merkezin uğradığı zararın 2 milyar avro olduğu kaydedilmişti.

PROTESTOLARIN NEDENİ
 

Fransa’da akaryakıt zamlarına ve ekonomik şartların kötüleşmesine tepki olarak 17 Kasım’da başlayan ancak daha sonra Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron yönetimine yönelik öfkeye ve isyana dönüşen sarı yeleklilerin eylemleri, ülkede son yılların en şiddetli protestosu haline dönüştü.
 

Genellikle şehir merkezlerindeki yüksek kiralar nedeniyle kırsal bölgelere yerleşenlerden oluşan göstericiler, Macron ve yönetiminden ekonomik koşulların iyileştirilmesini talep ediyor.

Sarı yelekliler, bunun yanı sıra hayatlarını yakından ilgilendirecek konuların ve bununla ilgili çıkacak yasaların referandum yoluyla halka sorulmasını istiyor.
 

Gösterilerde, şu ana kadar 10 kişi hayatını kaybederken 4 bin 500’den fazla kişi gözaltına alındı, binden fazla kişi yaralandı.

Yayınlama: 28.12.2018