Finlandiya Mutluluğun Zirvesinde: Danimarka İkinci, Avusturya 14., Almanya 24., Türkiye 98., Afganistan ise 143. Sırada Yer Aldı

Dünya Mutluluk Raporu’nda Finlandiya üst üste yedinci kez dünyanın en mutlu ülkesi seçilerek zirvedeki yerini korudu. Raporda Türkiye 98. sırada yer alırken, Afganistan en mutsuz ülke olarak belirlendi. 



Finlandiya Mutluluğun Zirvesinde: Danimarka İkinci, Avusturya 14., Almanya 24., Türkiye 98., Afganistan ise 143. Sırada Yer Aldı

UTKAN HABER (Viyana) – Finlandiya, dünyanın en mutlu ülkesi unvanını üst üste yedinci kez kazanarak, yaşam memnuniyetinde zirvede yerini korudu. İskandinav ülkelerinin ağırlıklı olarak hakim olduğu Dünya Mutluluk Raporu’nda, Türkiye sıralamada 98. sıraya yükselerek geçen yılki 106. sıradaki konumunu geride bıraktı. Rapora göre, en mutsuz ülke olarak Afganistan belirlendi. Ayrıca, rapordaki ilk 10 sıra içinde Avrupa dışından yer alan iki ülke, Avustralya ve İsrail oldu.

Finlandiya, Mutluluğun Zirvesinde: Avusturya 14., Türkiye 98. Sırada
Yıllık olarak yayımlanan Dünya Mutluluk Raporu, 2021 ve 2023 yılları arasındaki verileri inceleyerek 143 ülkenin yaşam memnuniyetini sıraladı. Raporda, Finlandiya’yı Danimarka, İzlanda, İsveç ve İsrail izledi. Almanya ise bir önceki yıla göre 8 sıra gerileyerek 24. sıraya düştü.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
İtalya | Venedik Turistlerden 5 Euro ‘Ayak Bastı’ Ücreti Almaya Başlıyor

İtalya'nın Venedik şehri, turistik "ayak bastı" vergisi olarak adlandırılan 5 ...

2025 Yılında Türkiye Yolculukları İçin Yeni Rota: Bulgaristan Kavşağı Kullanılmayacak

2025'te Türkiye'ye seyahat edenler için yeni bir rota devreye girecek; ...

Romanya’dan Müjde: Bükreş Üzerindeki Otoban Çalışmaları 2028 Yılında Tamamlanacak!

2020 ilkbaharında başlayan Sibiu-Pitești otoyolu çalışmalarından bu yana, toplam 122,1 ...

Almanya’da Lotto milyoneri Gurbetçi Chico şikayetçi: Emlakçılar beni dolandırmak istedi

Chico, 2022'de Almanya'da 9,8 milyon Euro kazandıktan sonra emlakçıların fiyatları ...

Rapor, vatandaşların kendi hayatlarına ilişkin subjektif değerlendirmelerine dayanarak hazırlandı. Araştırmalar, dünya çapında mutlulukta eşitsizliğin son on iki yılda %20’den fazla arttığını ortaya koydu. En mutsuz ülkenin Afganistan olduğu raporda, Finlandiya ile Afganistan arasında ortalama mutluluk skalasında yaklaşık altı puanlık bir fark bulunuyor.

Peki, Finlandiya’nın mutluluk sırrı nedir? Dünya Mutluluk Raporu’nda çalışan araştırmacılar, Finlerin birbirlerine olan güvenlerini, eşitlikçi sosyal yapısını ve destekleyici kurumlara olan inançlarını vurguluyor. Finlandiya’da eğitim sisteminden sosyal destek mekanizmalarına kadar her alanda insanların refahına öncelik veriliyor.

Bu arada, Avusturya 14. sırayla mutlu ülkeler arasında iyi bir konumda yer alırken, Türkiye ise 98. sıraya yükselerek dikkat çekiyor. Raporun yazarları, özellikle sosyal destek, toplumsal güven ve eşitlik gibi unsurların, diğer ülkelerin de benimsemesi gereken önemli değerler olduğunu belirtiyor.

Rapora göre, diğer ülkeler İskandinav ülkelerinden alacakları derslerle kendi toplumlarını daha mutlu ve memnun hale getirebilir. Mutluluk ve memnuniyet üzerine yapılan bu tür araştırmalar, toplumların refahını ve insanların yaşam kalitesini artırma konusunda kritik bilgiler sunuyor.

Kaynak: https://worldhappiness.report/ed/2024/happiness-of-the-younger-the-older-and-those-in-between/#ranking-of-happiness-2021-2023

Yayınlama: 21.03.2024
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.