Erzurum Valisi, Ekrem İmamoğlu’nun taşlanması hakkında konuştu

Erzurum Valisi Okay Memiş, Ekrem İmamoğlu’nun Erzurum mitingi hakkında açıklamada bulundu.

Erzurum Valisi, Ekrem İmamoğlu’nun taşlanması hakkında konuştu

Erzurum Valisi Okay Memiş, Ekrem İmamoğlu’nun Erzurum mitingi hakkında açıklamada bulundu.

“İLİMİZİ ZİYARETLERİ MİTİNG TARZINDA DEĞİL ESNAF ZİYARETİ TARZINDA PROGRAMLANDIRILDI”
Memiş, bir grubun İmamoğlu’nun otobüsünü ve alandakileri taşladıklarını ve saldırıda bazı vatandaşların da yaralandığını belirterek, “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu Bey’in ilimize ziyaretleri vardı. Öncelikle şunu söylemek isterim ki kendilerinin ilimizi ziyaretleri miting tarzında değil esnaf ziyareti tarzında programlandırıldı. Neden böyle çünkü 4 Mayıs tarihinden itibaren seçim yasakları başlıyor. Ve 4 Mayıs tarihinden itibaren seçimlerle ilgili bütün komuta zinciri il ve ilçe seçim kurullarında düzenleniyor olacak. Daha önceden bize yapılan müracaatlarında miting alanı olarak gösterdiğimiz bir yer vardı orada yapılmadı daha sonra tabii bu 4 Mayıstan önceki bir tarih.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Biz Bitti Demeden Bitmez, Bitmeyecek”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerel seçim sonuçlarını değerlendirirken AK Parti'nin yoluna devam ...

Ekranların Yıldızı Hakan Ural: ‘Trollerin saldırısıyla karşı karşıyayım’

Ünlü televizyon yorumcusu Hakan Ural, sosyal medyada ve bazı medya ...

Bilim insanları açıkladı: İnsanlar 4’e ayrılıyor!

Bilim insanlarının 1,5 milyon kişinin katıldığı bir anketi temel alarak ...

Yeşilçamın Yakışıklı Oyuncusu Hakan Ural: ‘’Düşüncelerimin halkta karşılık bulmasını hazmedemiyorlar”

Hakan Ural "Neler Oluyor Hayatta" programının sunucusu, eleştirilere canlı yayında ...

Biz, bu konuyla ilgili yetkinin il ve ilçe seçim kurullarında olduğunun bununla birlikte bütün siyasi partilerin gerekli demokratik haklarını kullanabileceklerini ve böyle bir ziyaret olduğu takdirde her türlü tedbiri alacağımız söyledik. Esnaf ziyaretinden sonrada uygun olan yerlerde konuşma yapılacağını halka hitap edileceği söylendi. Aslında bu bir noktada miting gibi değerlendirilebilir. Ve biz çok fazla da yasaklayıcı davranmamak adına bu konuda bizim için önemli olan sayın misafirlerin güvenliğini almak olduğunu ifade ettik.” dedi.

“ÇOK ÜST SEVİYEDE TEDBİR ALDIĞIMIZI SÖYLEYEBİLİRİZ”
Ekrem İmamoğlu’nun ziyaretini havaalanından şehir merkezine gelene kadar ve ondan sonraki muhtemel konuşma alanlarında ve yapacağı konuşma alanından sonraki alanları bütün güvenlik tedbirlerini aldıklarını söyleyen Memiş, “Çok üst seviyede tedbir aldığımızı söyleyebiliriz. Sayın İmamoğlu havaalanına indikten sonra şehir merkezine geldi ve esnaf ziyaretinden sonra yapılacak olan muhtemel konuşma yerlerinden biri olan Havuzbaşına doğrudan yöneldiler. Bizimde orada gerekli güvenlik önlemlerimiz vardı. Binin üstünde polis memuru arkadaşlarımızı buraya görevlendirmiştik. Konuşmasını yaptığı sırada bariyerlerin arkasında su şişeleri atılmaya başlandı ve kendileri konuşmayı yarıda bırakarak havaalanına döndüler ve orada ilimizden ayrıldılar. Havaalanından ayrılacakları bilgisine sahibim. Tabi ki bizim devlet olarak görevimiz bütün siyasi partilerin yapacağı programlarda güvenlik tedbirlerini almak ama şunu ifade etmek isterim ki bugün burada Havuzbaşındaki o kent meydanındaki program resmi olarak ilan edilmiş bir miting alanı değil. Eğer resmi alan olarak ifade edilmiş bir miting alanı olsaydı çok daha fazla güvenlik tedbiri alıp bunu sağlayabilirdik. Bizim yaklaşımımız yasaklayıcı bir yaklaşım değil herkesin seçim ortamında yasaların mevzuatın bize vermiş olduğu yetki çerçevesinde hareket edip gerekli güvenlik tedbirlerini almak.” diye konuştu.

“ERZURUM’UN GENELİNİ SUÇLAMAK DOĞRU DEĞİL”
Olaylarda 17 kişi sağlık kuruluşlarına müracaat ettiğini ve bunların 9 kişisi tedbirli olmak adına müşahede altında tutulduğunu söyleyen Vali Memiş şöyle devam etti, “Burada şunu özetle ifade etmek istiyorum bu yaşanan olaylarda Erzurum vatandaşlarımızı katiyen tamamı ve genelini katiyen böyle bir sorumluluk içerisinde olmaması gerekir. Biz devlet olarak inceleyeceğiz tabii ki özellikle sosyal medyada olsun medya kuruluşlarında olan hususlarda itibar etmeyin bizim bilgilendirmemiz çerçevesinde olayın yorumlanmasının daha iyi olacağını değerlendiriyoruz.”

Yayınlama: 08.05.2023
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.