Türkiye genelinde, özellikle büyük şehirlerde dönel kavşaklarda (halk arasında ...
Altın fiyatlarındaki yükseliş dur durak bilmiyor. Özellikle 24 ayar gram ...
Milyonlarca memur ve emeklinin merakla beklediği 2026 yılı Ocak ayı ...
Gazeteci Fatih Altaylı, “Cumhurbaşkanı’na tehdit” suçlamasıyla 22 Haziran’dan bu yana ...
UTKAN HABER – ANKARA – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa’ya hareketi öncesinde Esenboğa Havalimanı’nda yaptığı açıklamada, Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde meydana gelen mühimmat patlamasıyla ilgili bilgi verdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, patlama sonucu 7 askerin şehit olduğunu, 25 askerin ise yaralandığını açıkladı. Erdoğan, “Hakkari’de bir mühimmat depomuzda yaşanan patlama nedeniyle 7 şehidimiz, 25 yaralımız var. Hayatını kaybeden kahraman Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun,” ifadelerini kullandı.
Patlamanın nedenine ilişkin bir soruya yanıt veren Erdoğan, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın kendisine “Mühimmatın miadının dolması diye bir şeyin olmadığını” bildirdiğini aktararak, “Net olarak ‘şu sebeptendir’ deme durumunda henüz değiliz” dedi.
Erdoğan, olayın detaylarının en kısa sürede açıklığa kavuşturulacağını belirtti ve şehit ailelerine sabır temennisinde bulundu. Patlamaya ilişkin teknik inceleme ve soruşturma başlatıldığı öğrenildi.