Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Avusturyalı mevkidaşı ile görüştü

Avusturya Dışişleri Bakanı Alexander Schallenberg, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile İtalya’da yaptığı görüşmede, ortak çıkarların bulunduğu alanlarda diyaloğun derinleştirilmesi hususunda görüş birliği sağlandığını söyledi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Avusturyalı mevkidaşı ile görüştü

İtalya’nın başkenti Roma’da düzenlenen IŞİD ile Mücadele Uluslararası Koalisyon Bakanlar Toplantısı kapsamında Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Avusturyalı mevkidaşı Schallenberg ile bir araya geldi.

 

Bakan Schallenberg, görüşmeye ilişkin Twitter’dan yaptığı açıklamada, iki ülke ilişkilerinin çok yönlü ele alındığı önemli ve iyi bir görüşme yapıldığını kaydetti.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Viyana Belediye Meclisi’nde Bütçe Krizi: Borçlar ve Tasarruf Paketi Tartışma Yarattı

Viyana Belediye Meclisi’nde 2026 bütçesi sert tartışmalara sahne oldu. Belediyenin ...

Avusturya’da Fazla Mesaiye Vergi Avantajı: 2026’da Neler Değişiyor?

Avusturya’da hükümet, fazla mesai ücretlerine yönelik vergi avantajında yeni bir ...

Avusturya’da Büyük Emeklilik Değişikliği: Daha Uzun Çalışma Dönemi Geliyor

Avusturya’da emeklilik sisteminde kapsamlı bir değişiklik kapıda. Hükümet, yaşlanan nüfus ...

Viyana’da Dehşet Anları: 21 Yaşındaki Afgan Bıçakla Daireyi Basmaya Çalıştı

Viyana’nın 11. bölgesinde pazartesi akşamı korku dolu anlar yaşandı. 21 ...

 

Schallenberg, “Ortak ilgi alanlarımızda diyaloğu daha da derinleştirme hususunda anlaştık.” ifadesini kullandı.
 

Bu görüşme iki Bakan arasında Eylül 2019’da New York’taki BM Genel Kurulu marjında gerçekleştirdikleri buluşmadan bu yana ilk ikili görüşmeydi.

Yayınlama: 28.06.2021