Dikkat! Avusturya Mali İdaresi Adı Kullanılarak Gönderilen Dolandırıcılık SMS’leri Artıyor

Avusturya Maliye Bakanlığı, Avusturya Mali İdaresi adı kullanılarak gönderilen dolandırıcılık SMS’leri konusunda vatandaşları uyarıyor.

Dikkat! Avusturya Mali İdaresi Adı Kullanılarak Gönderilen Dolandırıcılık SMS’leri Artıyor

UTKAN HABER (Viyana) – Avusturya Maliye Bakanlığı (BMF), vatandaşları, Avusturya Mali İdaresi adı kullanılarak gönderilen ve kişisel verilere erişim sağlamayı amaçlayan dolandırıcılık girişimleri konusunda uyarıyor. Özellikle FinanzOnline gibi resmi hizmetler adına gönderildiği iddia edilen sahte SMS mesajlarına karşı dikkatli olunması gerektiğine dikkat çekiliyor.

Bu tür mesajlar, alıcıları sahte web sitelerine yönlendirerek, orada banka hesap bilgileri gibi kişisel verilerin girilmesini talep ediyor. BMF, gerçek iletişimlerinin genellikle posta yoluyla veya FinanzOnline Databox aracılığıyla yapıldığını ve asla şifre, kredi kartı bilgileri veya hesap bilgileri gibi kişisel veriler talep etmediğini vurguluyor.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Avusturya’da Enflasyon Düşüyor: 2024 Mayıs Ayında Yüzde 3,3’e Geriledi

Avusturya'da enflasyon düşüş eğilimini sürdürüyor ve Mayıs ayında yüzde 3,3'e ...

Avusturya’da özel ev kiraları yüzde 9 arttı, konut fiyatları ise yüzde 2,6 düştü

Statistik Austria'ya göre, Avusturya'da özel ev kiraları 2022'ye göre yüzde ...

Viyana’da Galatasaray’ın Şampiyonluk Kutlamaları Başladı

Galatasaray, Konyaspor'u 3-1 yenerek Süper Lig şampiyonu oldu ve 24. ...

Viyana’nın Favoriten Bölgesinde Yine Olay: Polis Memuru Bıçaklı Saldırıya Uğradı

Viyana'nın Favoriten bölgesinde, 41 yaşındaki Ürdün vatandaşı bir adam, bıçakla ...


Maliye Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Hiçbir durumda dahil edilen bağlantılara tıklamayın, şifrelerinizi, kredi kartı bilgilerinizi veya hesap bilgilerinizi paylaşmayın” uyarısı yapıldı. Vatandaşlar, bu tür mesajları aldıkları takdirde büyük olasılıkla bir internet dolandırıcılığı ile karşı karşıya olduklarını ve bu mesajları derhal silmeleri gerektiğini belirtti.

Bu tür dolandırıcılık girişimleri, çeşitli iletişim kanalları üzerinden gerçekleştiriliyor ve sıklıkla ciddi güvenlik sorunlarına yol açabiliyor. BMF, alıcıların sahte mesajlara karşı tetikte olmalarını ve güvenliklerini sağlamak adına gereken önlemleri almalarını öneriyor.

Yayınlama: 11.05.2024
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.