Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan İstanbul Depremi Açıklaması: Tüm Birimler Teyakkuz Halinde

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da meydana gelen depremler sonrası devletin tüm birimlerinin teyakkuz halinde olduğunu açıkladı. Beştepe Millet Sergi Salonu’nda düzenlenen TRT 47. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği’nde konuşan Erdoğan, arama-tarama çalışmalarının hassasiyetle sürdüğünü belirtti.
“Geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz”
TRT’nin etkinliğinde konuşan Erdoğan, İstanbul ve Marmara Bölgesi’nde kısa süre önce meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki depreme değinerek, “İstanbullu kardeşlerim başta olmak üzere, depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi gönderiyoruz,” dedi.
“Tüm birimler görev başında”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AFAD ve Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere tüm devlet kurumlarının olay yerinde görev başında olduğunu vurguladı. “Devletimizin tüm birimleri şu an teyakkuz halinde. Arama-tarama çalışmalarımız hassasiyetle devam ediyor. Biz de süreci çok yakından takip ediyoruz,” diye konuştu.
“Şu an için sıkıntılı bir durum görünmüyor”
Program öncesi AFAD Başkanı ve İstanbul Valisi’nden en güncel bilgileri aldığını ifade eden Erdoğan, “Elhamdülillah, şimdilik sıkıntılı bir durum görünmüyor,” diyerek kamuoyunu rahatlattı.
“Rabb’im ülkemizi muhafaza eylesin”
Konuşmasının sonunda dua eden Erdoğan, “Rabb’im ülkemizi ve milletimizi her türlü musibetten, afetten, kazadan, beladan muhafaza eylesin,” temennisinde bulundu.