CHP’li Sarıgül Duyurdu: Ümit Özdağ Bayramdan Sonra Açlık Grevine Başlayacak

CHP’li Sarıgül Duyurdu: Ümit Özdağ Bayramdan Sonra Açlık Grevine Başlayacak

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, Marmara Cezaevi’nde tutuklu bulunan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın, iddianamesinin henüz hazırlanmaması nedeniyle Şeker Bayramı’nın ardından açlık grevine başlayacağını açıkladı.

Sarıgül, Silivri’de hem İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu hem de Ümit Özdağ’ı cezaevinde ziyaret etti. Görüşme sonrası yaptığı açıklamada, Ümit Özdağ’ın moralinin bozuk olduğunu ve hukuki sürece dair ciddi rahatsızlıklar dile getirdiğini ifade etti.


Bu Haberler İlginizi Çekebilir
İstanbul’da Dönel Kavşakta Kaza: Kurallar Bilinmiyor

  Türkiye genelinde, özellikle büyük şehirlerde dönel kavşaklarda (halk arasında ...

Altın Fiyatlarındaki Yükseliş Hız Kesmiyor: 8 Günde Gram Altında 460 Liralık Artış

Altın fiyatlarındaki yükseliş dur durak bilmiyor. Özellikle 24 ayar gram ...

Türkiye’de En Düşük Emekli Maaşı, Yüzde 12,19’luk Zamla 18 Bin 938 Liraya Yükselecek

Milyonlarca memur ve emeklinin merakla beklediği 2026 yılı Ocak ayı ...

Ünlü Gazeteci Fatih Altaylı Tahliye Edildi

Gazeteci Fatih Altaylı, “Cumhurbaşkanı’na tehdit” suçlamasıyla 22 Haziran’dan bu yana ...

Özdağ: “Bayramdan sonra açlık grevine başlayacağım”

Sarıgül, Özdağ’ın mesajlarını şu sözlerle aktardı:

“Ümit Hocam ile görüşmem beni alabildiğine üzdü. 3 hafta önce geldiğimde daha moralliydi ama şimdi çok daha gergin. Diyor ki:
’65 gün oldu, hâlâ iddianamem hazırlanmadı. Neden buradayım, bunu bile bilmiyorum. Güçlü bir suç şüphesiyle tutuluyorum ama bu hukukta karşılığı olan bir ceza değil. Artık tahammül edemiyorum. Bugünden itibaren kantinden yemek almayacağım, bakanlığın yemeklerini yemeyeceğim. Sadece kendi imkânlarımla oruç tutacağım. Eğer bu durum böyle devam ederse, bayramdan sonra açlık grevine başlayacağım. Yasaları vücudumla protesto edeceğim, çünkü beynimle çözemedim.
Benim burada bulunmamam lazım. Sizin beni cezaevinde ziyaret etmeniz gerekmemeli. Bir şey yapmadım ki. Ben özgür olmalıyım. Neden beni ziyarete geliyorsunuz? Hangi suçu işledim? Bir siyasi partinin genel başkanıyım. Görüşlerimi ben dile getirmeyeceksem kim getirecek? Bayramdan sonra açlık grevine başlayacağım.’”

Sarıgül, Özdağ’a moral vermeye çalıştığını belirterek, “Hocamızın haklı olduğu birçok yön var. 65 gün geçmesine rağmen iddianamesinin hazırlanmamış olması, onu ciddi şekilde üzmüş durumda,” dedi.

Yayınlama: 27.03.2025