avusturya viyana enerji yardım ams ma40 ikramiye bonus emekli ev yardımı avusturya haberleri viyana haberleri

CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Erken Seçim İçin İmza Kampanyası Başlattık

CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Erken Seçim İçin İmza Kampanyası Başlattık

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasının ardından “Özgürlük ve Erken Seçim” çağrısıyla ülke genelinde bir imza kampanyası başlattı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in duyurusuyla başlatılan kampanya, Maltepe mitinginde ilk kez kamuoyuyla paylaşılmıştı.

İmamoğlu’nun Tutuklanması Sonrası Tepkiler Büyüyor

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 19 Mart tarihinde gözaltına alınmış, 23 Mart’ta ise tutuklanmıştı. Bu gelişmenin ardından yurttaşlar Saraçhane ve Maltepe’de düzenlenen mitinglerle tepkilerini dile getirdi. CHP, bu tepkileri toplumsal bir harekete dönüştürmek amacıyla imza kampanyası başlatma kararı aldı.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Volkan Konak İçin “Sahnede Gebermiş” Diyen Müftüye Ailesi Dava Açıyor

Kalp krizi sonucu hayatını kaybeden ünlü sanatçı Volkan Konak hakkında ...

Volkan Konak İçin “Sahnede Gebermiş” Diyen Müftüye Enginyurt’tan Tokat Gibi Yanıt

Kalp krizi sonucu hayatını kaybeden sanatçı Volkan Konak’a yönelik çirkin ...

Siyasette Yeni Dönemin Sinyali: MHP, AK Parti ve DEM Parti ile Bayramlaştı

Ramazan Bayramı kapsamında gerçekleşen partiler arası bayramlaşma ziyaretleri, Türkiye siyasetinde ...

Yıllar Sonra Bir İlk: AK Parti’den DEM Parti’ye Bayram Ziyareti

Ramazan Bayramı kapsamında siyasi partiler arasında süregelen bayramlaşma ziyaretleri dikkat ...

İlk İmza Trabzon’da, 93 Yaşındaki Yurttaştan

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, kampanyayı Ekrem İmamoğlu’nun memleketi Trabzon’da başlattı. Buradaki ilk imza, 93 yaşındaki bir vatandaş tarafından atıldı. CHP Gençlik Kolları’nın sosyal medya hesaplarından kampanyanın detayları kamuoyuyla paylaşıldı.

Kampanya Sloganı: “Ekrem İmamoğlu’na Özgürlük, Erken Seçim Hemen!”

CHP’nin kampanya duyurusunda şu ifadelere yer verildi:

“Değerli genç arkadaşım, Cumhurbaşkanı adayımız Ekrem İmamoğlu’na özgürlük demek ve erken seçim sandığının kurulması için gerçekleştireceğimiz imza kampanyamızı başlatıyoruz.”

Kampanyaya katılmak isteyen yurttaşlar, CHP tarafından hazırlanan imza belgesini doldurarak imza@chp.org.tr adresine e-posta yoluyla gönderebilecek. Alternatif olarak, doldurulan imzalar CHP’nin il ve ilçe başkanlıklarına da elden teslim edilebilecek.

İmza Listesi Paylaşıldı

CHP’nin imza kampanyası listesine partiye ait sosyal medya hesaplarından ulaşılabiliyor. CHP, bu kampanyayla hem Ekrem İmamoğlu’nun serbest bırakılmasını hem de Türkiye’de erken seçim atmosferinin oluşturulmasını hedefliyor.

 - Türkiye
Yayınlama: 30.03.2025
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.