CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Burcu Köksal: DEM Parti’ye kapıları kapatacağım

CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı Burcu Köksal’ın, “Başkan seçilirsem, belediyenin kapıları DEM Parti hariç herkese açık olacak” sözleri, parti içinde krize yol açtı.

CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Burcu Köksal: DEM Parti’ye kapıları kapatacağım

UTKAN HABER (Viyana) – Afyonkarahisar’da gerçekleşen CHP mitinginde Belediye Başkan Adayı Burcu Köksal’ın DEM Parti’ye yönelik açıklamaları tartışmalara neden oldu. Köksal, “Belediye Başkanı olarak seçildiğimde Afyonkarahisar Belediyesi’nin kapıları DEM Parti hariç bütün siyasi partilere açık olacak.” ifadeleriyle DEM Parti’yi hedef aldı.

Ancak CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Köksal’ın sözlerini dil sürçmesi olarak niteleyerek, “Kapılar tüm siyasi partilere açıktır.” şeklinde düzeltme yaptı. Özel, konuşması sırasında Köksal’a “Aman başkanım sen düzelt” şeklinde seslendiğini belirtti.

Köksal ise Özgür Özel’in düzeltme açıklamasının ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, kullandığı sözlerin arkasında olduğunu gösterdi ve Genel Başkanı yalanladı.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Gurbetçilere Üzücü Haber: Yurtdışından Türkiye’ye İkinci Telefon Getirilmesine Yasak Getirildi

Türkiye'ye yurtdışından ikinci bir cep telefonu getirilmesine yasak getirildi; fazladan ...

Avusturya-Türkiye İlişkilerinde Yeni Perspektifler: Dışişleri Bakanı Schallenberg Ankara’da

Avusturya Dışişleri Bakanı Alexander Schallenberg, 13-14 Mayıs tarihlerinde Türkiye'ye gerçekleştirdiği ...

Avusturya Dışişleri Bakanı Schallenberg’den Türkiye’ye Anlamlı Ziyaret: Anıtkabir’de Atatürk’ü Andı”

Avusturya Dışişleri Bakanı Alexander Schallenberg, Türkiye ziyareti sırasında Viyana ile ...

Bu gelişmeler üzerine AK Parti’den tepkiler geldi. AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, CHP’nin ‘yalan siyaseti’ yürüttüğünü belirterek, seçmenin bu duruma 31 Mart’ta sandıkta cevap vereceğini ifade etti.

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya da sosyal medya hesabından Özgür Özel ile Burcu Köksal’ın DEM Parti ile ilgili konuşmalarını paylaşarak, “Kim yalan söylüyor?” diye sordu.

Özgür Özel, daha önce Bursa’da bedelli askerlikten yararlananlardan oy istemediğini ifade etmiş, ancak bu konuda da sürçülisan açıklaması yapmıştı.

Yayınlama: 09.03.2024
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.