Burgenland Belediye Başkanı Doskozil müjdeyi verdi! Isıtma maliyetlerine tavan fiyat uygulanacak

Burgenland eyaletinde, 1 Ocak 2023’ten itibaren hanelerin yıllık gelirlerine göre Isıtma maliyetlerine üst sınır getirilecek.

Burgenland Belediye Başkanı Doskozil müjdeyi verdi! Isıtma maliyetlerine tavan fiyat uygulanacak

UTKAN HABER (Viyana) – Burgenland Belediye Başkanı Hans Peter Doskozil (SPÖ) ve Burgenland Energie CEO’su Stephan Sharma Perşembe günü yaptığı açıklamada, ‘’Hane halkını enerji krizinden kurtarmak için Burgenland eyaleti, 1 Ocak 2023’te bir ısı fiyatına üst sınır getirecek. Yıllık net gelire göre kademeli olarak, bir hanenin ısınma giderlerinin ne kadar yüksek olabileceği belirlenecek. Ek masrafların devlet tarafından karşılanacağını’’ açıkladılar.


Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Avusturya İçişleri Bakanı Karner, Suriye’ye Sınır Dışı İşlemlerini Yeniden Başlatmayı Planlıyor

Avusturya İçişleri Bakanı Gerhard Karner, Suriye'ye sınır dışı işlemlerini yeniden ...

Viyana Praterstern’de Maç Sonrası Türk ve Suriyeli Gruplar Arasında Çıkan Kavgada Beş Kişi Yaralandı


Viyana'nın Praterstern bölgesinde, Türkiye-Avusturya milli futbol maçının ardından Türk ve ...

Avusturya Teknik Direktörü Ralf Rangnick: Türkiye Maçı öncesi 6-1 Skoruna İmkansız Derdim

Avusturya'nın Teknik Direktörü Ralf Rangnick, Türkiye'ye karşı alınan 6-1'lik zaferi ...

Viyana’da 24 Yaşındaki Iraklı Kadın Eski Kocasını Boynundan Bıçakladı

Avusturya'nın Viyana şehrinde, 34 yaşındaki bir kadın eski kocasını boyun ...



Belediye Başkanı Hans Peter Doskozil, ‘’Isınma sübvansiyonu alanlar için ısıtma giderleri, bir hanenin yıllık net gelirinin yüzde üçü ile sınırlandırılmıştır. 33.000 Euro’ya kadar olan gelirlerde yüzde 4, 43.000 Euro’ya kadar yüzde beş ve 63.000 Euro’ya kadar olan gelirlerde yüzde altıdır. Bunun ötesindeki her şeyin iklim ve sosyal fon tarafından karşılandığını – “enerji tasarrufu için bir teşvik yaratmak” amacıyla bir önceki yılın tüketiminin yüzde 90’ı ile sınırlı olduğunu vurguladı.’’

Doskozil, ‘’Petrol veya gazla ısınan herkes, sübvansiyonu alabilmek için bunlardan çıkmak istediğini de beyan etmelidir. Daha sonra böyle bir değişikliğin de makul olup olmadığı kontrol edilir.’’ dedi.


 

Daha fazla ilgili haber okumak için tıklayınız;

Avusturya’da konut kredisi almak zorlaştı: Bankalar artık yüzde 20 öz sermaye istiyor

Avusturya Maliye Bakanı Brunner gençler artık ev alamıyor! Katı Konut kredisi kurallarını gevşetmek istiyor

Viyana’da ikamet edenler posta kutularınızı kontrol ediniz! 200 Euro değerinde Enerji kuponu gelecek

2023 yılında maaşlar 1.800 Euro’dan 1.945 Euro’ya yükselecek

Düşük gelirli çalışanlara 500 Euro ve çocuk başına ek 550 Euro ödenecek

Energie CEO’su Stephan Sharma, ‘’Uygulanacak tavan fiyatlarının uzun vadede enerji arzını yenilenebilir kaynaklara kaydırması gerektiğini söyledi. Doskozil’e göre, geçiş yapmak isteyen herkese, gerekli yenileme çalışmaları için yüzde 0,9’luk sabit faiz oranıyla 100.000 Euro’ya kadar sosyal kademeli konut kredisi verilecek.




Burgenland Energie müşterilerini indirimle rahatlatmak istiyor
Doskozil, federal hükümetin henüz bu yönde destek sağlamaya karar vermediği için eyaletin ısıtma fiyat tavanının gerekli olduğunu söyledi. Elektriğe gelince, özellikle elektrik fiyat freni olduğu için devletin harekete geçmesine daha az ihtiyaç var.

Elektrik ve gaz fiyatlarına zam yapmak zorunda kalan Burgenland Energie, müşterilerini indirim yaparak bütçelerine destek olmak istiyor.






Ayrıca Sharma, diğer enerji tedarikçilerinin aksine fiyatlara 1 Eylül itibarıyla zam yapılmadığını vurguladı. Federal hükümetin elektrik fiyat freni ve eyaletin ısıtma fiyat tavanı ile birlikte, hanelerdeki artış önemli ölçüde azaltılabilir. Tedarikte, elektrik ayda yaklaşık 131 Euro daha pahalı, ancak önlemler nedeniyle ortalama bir Burgenland hanesi için maliyetler ayda yalnızca 18 Euro artmalıdır. Gaza gelince, satın almada ayda 196 Euro’luk bir artış var, müşteriler için 50 Euro olması gerekiyor.

 

Yayınlama: 02.12.2022
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.