Bakan Işıkhan duyurdu: En düşük emekli maaşı 11 bin 193 liraya yükselecek

Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan, SSK ve Bağ-kur emeklilerine yapılacak zam oranının ocak ayı itibarıyla yüzde 49,25’e çıkarıldığını duyurdu.

Bakan Işıkhan duyurdu: En düşük emekli maaşı 11 bin 193 liraya yükselecek

ışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarına yapılan ek zammın, Ocak 2024 itibarıyla yüzde 49,25’e çıkarıldığını duyurdu. Bu kararla birlikte, en düşük emekli maaşı 11 bin 193 liraya yükseldi.

Bakan Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “2024’ün ‘Emekliler Yılı’ olarak ilan edildiğini anımsatarak, ‘Bu kapsamda emeklilerimize yönelik ekonomik, sosyal, kültürel çalışmaları ve müjdeleri bu yıl boyunca tek tek hayata geçireceğiz. SSK ve Bağ-Kur emeklilerimizin aylıklarının Ocak 2024 itibarıyla 6 aylık artış oranını %49,25’e yükseltiyoruz. Böylece bu yıl tüm emeklilerimizin aynı oranda artış almasını sağlıyoruz. Kıymetli emeklilerimize hayırlı olsun’ ifadelerine yer verdi.

Aralık ayında açıklanan enflasyon oranlarına göre, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yapılan yüzde 37,57’lik zam, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklama ile yüzde 5 artırılmış ve toplamda yüzde 42,6’ya ulaşmıştı. Bu artışla en düşük emekli maaşı 7 bin 500 liradan 10 bin liraya çıkarılmıştı.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Ünlü Oyuncu Tolga Savacı 60 Yaşında Hayatını Kaybetti

Türk sinema tarihinin önemli isimlerinden Tolga Savacı, 60 yaşında kalp ...

Erster türkischer Astronaut Alper Gezeravcı bricht zu Weltraumreise auf

Die Türkei schickt ihren ersten Astronauten, den 43-jährigen Kampfpiloten Alper ...

Bakan Işıkhan, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yapılacak ek zamdan kaynaklı farkların, Resmi Gazete’de yayımlandıktan sonra 1 hafta içerisinde ödeneceğini de belirtti.

Bu önemli artış, ülkedeki emekliler için ekonomik rahatlama sağlaması bekleniyor ve emeklilere yönelik ekonomik, sosyal ve kültürel çalışmaların bu yıl boyunca hayata geçirileceği müjdeleniyor.

Yayınlama: 23.01.2024
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.