Avusturya’nın Viyana ve Tirol eyaletlerinde Düşük Gelirlilere Yönelik Yeni Yardım Paketleri

Viyana ve Tirol eyaletlerinde Avusturya, düşük gelirli hane halkları için yeni yardım paketlerini ve mevcut desteklerin genişletilmesini duyurdu. Bu destekler, hanelere ayda 120 Euro’ya kadar ek gelir sağlayarak yüksek yaşam maliyetleri, enerji fiyatları ve gıda harcamalarının yarattığı ekonomik baskıyı hafifletmeyi amaçlıyor.

Avusturya’nın Viyana ve Tirol eyaletlerinde Düşük Gelirlilere Yönelik Yeni Yardım Paketleri

UTKAN HABER (Viyana) – Viyana eyaleti  Mart ayı itibarıyla düşük gelirli hane halklarına yönelik yeni yardım paketlerini ve mevcut desteklerin genişletilmesini duyurdu. Yüksek yaşam maliyetleri, enerji fiyatları ve gıda harcamalarının yarattığı ekonomik baskıyı hafifletmek amacıyla geliştirilen bu destekler, hanelere ayda 120 Euro’ya kadar ek gelir sağlama potansiyeline sahip.

Bu kapsamda, Viyana’da kira yardımı artırılıyor ve yeni bir konut yardımı programı hayata geçiriliyor. MA50 aracılığıyla yapılan başvurular sonucunda, kira ve konut yardımı alan hanelerin sayısının artırılması ve zaten yardım alanlar için destek miktarlarının yükseltilmesi hedefleniyor. Tek başına yaşayan bireyler ve çocuklu bekarlar için yardım oranı %120’ye kadar çıkabilir, bu da düşük gelirli vatandaşların ayda yüzlerce Euro ek yardım alabileceği anlamına geliyor.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir

Viyana Havalimanı’nda İstanbul’a Giden İki Afgan’dan 700.000 Euro Nakit Para Ele Geçirildi

Viyana-Schwechat Havalimanı'nda, İstanbul'a gitmek üzere olan iki Afgan vatandaşın bagajında ...

Avusturyalı 92 Yaşındaki Milyoner Lugner 6.Kez Dünya Evine Giriyor

Avusturya'nın tanınmış iş insanı Richard Lugner, 92 yaşında altıncı evliliğine ...

2024 Yılında ORF’ye Kaydolan Viyanalı Kadının Hesabından 1.094 Euro Kesildi

Viyanalı bir kadın, ORF ev hanehalkı vergisi için kaydını yaptırdıktan ...

Avusturya’da Cennet Gibi Hayat: 56 Yaşındaki Adam 10 Yıldır İşsiz ve İşsizlik Maaşı Alıyor!

Avusturya'da işsizlik oranları artarken, uzun süreli işsizlerin yaşadığı zorluklar da ...

2024 yılı itibarıyla kira yardımı için gelir sınırlarının yeniden düzenlenmesi planlanıyor, bu da daha fazla kişinin yardımdan faydalanabileceği anlamına geliyor. Ayrıca, yardım miktarlarında da artış olacak. Yeni hesaplama modeli, net yerine brüt kira üzerinden yapılacak ve işletme maliyeti faturaları da hesaba katılacak. Özel ödemeler ve ek maaşlar gelir hesaplamasına dahil edilmeyecek.

Konut yardımı bütçesi, yıllık 60 milyon Euro’dan 150 milyon Euro’ya çıkarılıyor. Yeni hesaplama modeli ve yardım alan kişi sayısındaki beklenen artışla birlikte, ortalama aylık yardım miktarının 120 Euro’nun üzerine çıkması öngörülüyor. Ayrıca, Viyana’da kira borçları nedeniyle evden atılma riski taşıyan kişilere yardımcı olmak amacıyla “Konut Güvencesi Plus” programı Haziran 2024’e kadar uzatıldı.

Tirol eyaletinde ise yeni bir konut ve ısıtma maliyeti yardım programı sunuluyor. Bu yardım, toplamda 900 Euro’ya kadar destek sağlayacak ve iki taksitte ödenecek. Gelir sınırlarındaki önemli artış sayesinde daha fazla hane bu yardımdan yararlanabilecek. Detaylar ve başvuru koşulları ilgili eyaletlerin web sitelerinde yer alıyor.

Bu yeni yardım ve destek paketleri, Avusturya’da düşük gelirli hanelerin ekonomik zorluklarla başa çıkmasına yardımcı olmayı amaçlıyor. Hükümet, bu önlemlerle vatandaşların yüksek yaşam maliyetlerine karşı daha dirençli hale gelmelerini ve ekonomik baskıların hafifletilmesini hedefliyor.

Yayınlama: 05.03.2024
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.