Avusturya’da Uzun Süre Çalışmayıp Devlet Yardımına Dayananlara Yeni Kısıtlamalar Yolda

Avusturya’da, gelecekte uzun süreli işsizlik sigortası (AMS) kaydı olanlara veya sosyal yardım alanlara büyük kısıtlamalar getirilmesi planlanıyor.

Avusturya’da Uzun Süre Çalışmayıp Devlet Yardımına Dayananlara Yeni Kısıtlamalar Yolda

UTKAN HABER (Viyana) – Avusturya’nın geleceğine yön verecek kritik konuları ele alan ve kamuoyunun merakla beklediği “Avusturya Planı”, Başbakan Karl Nehammer tarafından bugün Wels Fuarı’nda yapılan geniş çaplı bir etkinlikle tanıtıldı. “Heute” gazetesinin detaylarını paylaştığı bu plan, iş dünyasından göç politikalarına, eğitim sisteminden sosyal güvenlik düzenlemelerine kadar geniş bir yelpazeyi kapsıyor.

Federal Başbakan ve ÖVP’nin lideri Nehammer, 1.500 kişilik bir davetli grubu önünde yaptığı iki saatlik konuşmayla, 82 sayfalık “Avusturya Planı”nın detaylarını açıkladı. Plan, özellikle performans, aile ve güvenlik olmak üzere üç temel sütuna dayanıyor ve Avusturya’yı “özgürlük, demokrasi ve refah ile desteklenen özgür bir ülke” olarak konumlandırmayı hedefliyor.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Avusturyalı 92 Yaşındaki Milyoner Lugner 6.Kez Dünya Evine Giriyor

Avusturya'nın tanınmış iş insanı Richard Lugner, 92 yaşında altıncı evliliğine ...

2024 Yılında ORF’ye Kaydolan Viyanalı Kadının Hesabından 1.094 Euro Kesildi

Viyanalı bir kadın, ORF ev hanehalkı vergisi için kaydını yaptırdıktan ...

Avusturya’da Cennet Gibi Hayat: 56 Yaşındaki Adam 10 Yıldır İşsiz ve İşsizlik Maaşı Alıyor!

Avusturya'da işsizlik oranları artarken, uzun süreli işsizlerin yaşadığı zorluklar da ...

Nehammer, konuşmasının başında ÖVP’nin odak noktasının performans, aile ve güvenlik olduğunu vurgulayarak, Avusturya’yı “özgürlük, demokrasi ve refah ile desteklenen özgür bir ülke” olarak tanımladı. Plan, son günlerde kamuoyuna duyurulan bir dizi önlemi içeriyor; bunlar arasında cinsiyet yasağı, sığınma kurallarının sıkılaştırılması ve maaş yan giderlerinin azaltılması gibi konular yer alıyor.

Eğitim sektöründe önemli değişiklikler öngören plan, ortaokullarda performans gruplarının yeniden oluşturulmasını ve programlama derslerinin 5. sınıftan itibaren zorunlu hale getirilmesini içeriyor. Ayrıca, zorunlu okul yıllarının sonunda öğrencilerin Almanca, matematik ve İngilizce temel bilgilerinin değerlendirilmesi planlanıyor.

Başbakan Nehammer, tam zamanlı çalışan herkese yıllık 1.000 Euro vergisel bonus verilmesini öngören ve “gerçek bir iş bombası” olarak nitelendirilen bir öneriyi de plana dahil etti. Bu teşvikin yanı sıra, aile bakım yükümlülükleri de dikkate alınacak ve fazla mesailer vergiden muaf tutulacak.

Sosyal güvenlik alanında ise ÖVP, işsizlik maaşında reform yapmayı ve mevcut yerine koyma oranını %55’ten %50’nin altına düşürmeyi hedefliyor. Bu adım, işsiz bireylerin daha hızlı bir şekilde iş bulmalarını teşvik etmeyi ve işsizlik maaşından yararlanırken ufak tefek işlerin kabul edilmesinin önüne geçmeyi amaçlıyor.

Sığınmacılara yönelik olarak, ÖVP, nakit yardımlarının yerine sadece hayati önem taşıyan malzeme yardımlarının sunulması ve yasal oturma izni olmayanlara malzeme kartları verilmesi gibi önlemleri öneriyor.

Nehammer’ın “Avusturya Konuşması” ve “Avusturya Planı”, ülkenin iş, eğitim ve göç politikalarında önemli değişiklikler yapmayı amaçlayan kapsamlı bir gündemi ortaya koyuyor. Bu plan, Avusturya’nın karşılaştığı meydan okumalarla başa çıkmak ve ülkenin refahını artırmak için atılmış cesur bir adım olarak değerlendiriliyor.

Yayınlama: 05.03.2024
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.