Avusturya’nın Salzburg bölgesinde park ücretleri kaldırıldı
Avusturya’da Üçünü kilitlenme nedeniyle 28 aralık pazartesi (bugün) günü itibariyle kısa süreli park ücretlerinin kaldırılmasına karar verildi.
UTKAN HABER (Viyana) – Bugün, 28 Aralık 2020’den 17 Ocak 2021’e kadar, sürücüler Salzburg şehrinde sorunsuz bir şekilde park edebilirler. Üçüncü sert kilitlemenin ilk aşamasında, kısa süreli park bölgesi devre dışı bırakıldı.
“Salzburg kentindeki ücretli ve ücretsiz kısa süreli park bölgeleri, kapatma sırasında 17 Ocak 2021 tarihine kadar kontrol edilmeyecektir!”.
Sakinlerin arabaya geçmeye teşvik etmeyi ve bunun tersine troleybüslerdeki kalabalığın neden olduğu olası enfeksiyonları önlemeyi amaçlıyor.
Ancak, yasakların durdurulması ve engelli park yerleri gibi diğer tüm park düzenlemeleri sıkı bir şekilde kontrol edilmeye devam edilecek ve ihlaller buna göre cezalandırılacaktır.
Salzburg bu önlemi alan tek belediye değil. ÖAMTC bilgilerine göre, kısa süreli park bölgesinin izlenmesi de Neusiedl am See’de (Burgenland) askıya alındı. Aynısı, Klagenfurt (Kärnten) ve Perchtoldsdorf (Aşağı Avusturya) için de geçerlidir, burada maksimum park süresi hala gözlemlenmeli ve işaretlenmelidir.Örneğin bir park sayacı ile.
Corona krizi nedeniyle, kısa süreli park sistemi 17 Mart 2020 Salı günü geçici olarak kaldırıldı. Kısa süreli park bölgelerinde, bir park cezası olmadan ve 27 nisan pazartesi gününe kadar araba park etmek mümkündür.