Avusturya’nın Başkenti Viyana dünyanın en nezaketsiz şehri olarak seçildi

Zenginler, yöneticiler, ünlüler dünyanın en yaşanabilir şehri olarak yıllardır Viyana şehrini seçerken turistler niye dünyanın en nezaketsiz kenti olarak Viyana’yı en başa koyuyorlar.

Avusturya’nın Başkenti Viyana dünyanın en nezaketsiz şehri olarak seçildi

UTKAN HABER (Viyana) – Avusturya’da Expat City Ranking tarafından yapılan bir ankette, Başkent Viyana dünyanın en nezaketsiz şehri olarak seçildi. Şehir, “Internationals” organizasyonu tarafından “Expat City Ranking 2022″de yaşam kalitesi açısından ilk ona girmesine rağmen, “Cana yakınlık” kategorisinde yine sonuncu oldu.

İsveç’ten bir göçmen, “Buradaki herkesin bu kadar huysuz ve düşmanca olması hoşuma gitmiyor” dedi.

AB Ülkelerinin Araç Muayene Süreçleri: Avusturya 1 yıl, Almanya 2 yıl, Hollanda 1 Yıl, Fransa 2 Yıl

AB ülkeleri arasında araç muayene süreçlerinde büyük farklılıklar bulunuyor; örneğin ...

Romanya yolundan müjde: Bulgaristan’da Vidin-Botevgrad arasında 13,6 kilometrelik yeni otoyol hizmete açıldı

Bulgaristan’ın Vidin ve Botevgrad şehirleri arasındaki kritik öneme sahip yeni ...

Macaristan’da Hükümete Karşı Halkın Sesi Yükseldi: “Yeni Bir Macaristan İçin” Büyük Yürüyüş

On binlerce gösterici, Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de "Yeni bir Macaristan için" ...

crossorigin="anonymous">


Ankete katılanlar bir kez daha Viyana’yı dünyanın en nezaketsiz şehri olarak seçtiler
Önceki yıllarda yapılan anketlerde, Viyana’nın huysuz nüfusu zaten iyi bir genel sonucu kaybetmişti. 2022’de dünya çapında 50 şehir arasında 27.sırada yer aldı. (2021: ankete katılan 57 şehir arasında 14. sıra).

Ancak Viyana, “Seyahat ve Ulaşım” (birincilik) ve “Sağlık ve Genel Refah” (ikincilik) kategorilerinde puan almayı başardı. ayrıca toplu taşımayı hazır (dünya genelinde yüzde 73’e karşılık yüzde 97 memnun) ve uygun fiyatlı olarak tanımladılar. Tıbbi bakım ve yüksek çevre kalitesi de çok iyi derecelendirildi.




Ulaşım, sağlık ve maliyetler söz konusu olduğunda Viyana puan alıyor
Buna ek olarak, Viyana özellikle pahalı olarak algılanmıyor ve kişisel finans endeksinde dokuzuncu sırada yer alıyor: yüzde 54’ü yaşam maliyetini olumlu olarak değerlendirdi (dünya çapında yüzde 45’e kıyasla).

İklimlendirme endeksi (son yer) ise büyük bir eksi puandır. Viyana, “Dostluk” kategorisinde de son sırada yer aldı.Başkentindeki insanları genel olarak düşmanca ve yine özellikle yabancı nüfusa karşı olumsuz olarak nitelendirdi.

Viyanalılar yabancı nüfusa düşman
Ankete göre yüzde 54’ü Viyanalılarla arkadaş olmayı zor buluyor (dünya çapında: yüzde 37). Yüzde 32 daha hoş karşılanmadı – burada da şehir son sırada yer aldı.

11.970 yabancının katıldığı ankette en popüler şehir Valensiya olurken, onu Dubai ve Mexico City izledi. Viyana’nın aksine, üçü de yurtdışında iklimlendirme endeksinde mükemmel bir performans sergiledi.



Yayınlama: 29.11.2022
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.