Avusturyalı Richard Lugner Ölmeden Önce Mali Kriz İçindeydi: “40 Milyon Euro Borcum Var”

Ünlü Avusturyalı girişimci Richard Lugner, 2003’te iflasın eşiğine gelen şirketinden 80 milyon Euro’luk bir servetle ayrıldı, ancak bu servetin yanında 40 milyon Euro’luk borç da bıraktı. Şirketlerini oğullarına devreden Lugner, finansal dengesini korumak için çeşitli stratejiler geliştirdi.

Avusturyalı Richard Lugner Ölmeden Önce Mali Kriz İçindeydi: “40 Milyon Euro Borcum Var”

UTKAN HABER (Viyana) – “Ben Benko değilim.” 2003’te iflasın eşiğine gelen şirketi, şimdi Richard Lugner’ı milyonlarca Euro’luk bir servetle bıraktı. Ancak bu servetin yanında milyonlarca Euro’luk borçlar da bulunuyor.

Richard Lugner’ın kamuya mal olmuş kişiliği, onun girişimci kimliğini büyük ölçüde gölgede bıraktı. Bu nedenle, avukat oğlu olan Lugner’ın tahmini 80 milyon Euro’luk bir servet – ve ölümüne kadar azaltmaya çalıştığı kayda değer bir borç miktarı – kazandıran iş kariyerine göz atmak önemli.

Lugner, 30 yaşındayken 1962’de aldığı inşaat ustası ruhsatıyla kendi şirketi Baumeister Ing. Richard Lugner GmbH’yi kurdu. Şirket, 1960’ların inşaat patlamasından ve Lugner’ın benzin istasyonları inşası ve eski binaların yenilenmesine odaklanmasından faydalandı. Lugner, bir süreliğine Viyana’nın en büyük ticari inşaat girişimcisi oldu ve büyük projelerle adını duyurdu.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Avusturya’nın Kärnten Eyaletinde Bir Hafta Ücretsiz Toplu Taşıma Fırsatı
Avusturya’nın Kärnten Eyaletinde Bir Hafta Ücretsiz Toplu Taşıma Fırsatı

Kärnten’de 16-22 Eylül tarihleri arasında toplu taşıma ücretsiz olacak, vatandaşlar ...

Avusturya’da Sel Felaketi: Viyana-Penzing’de 100 Kişi Tahliye Edildi!
Avusturya’da Sel Felaketi: Viyana-Penzing’de 100 Kişi Tahliye Edildi!

Yoğun yağış ve fırtına nedeniyle Viyana-Penzing’de Viyana Nehri taştı, 13 ...

Avusturya’da Binlerce Öğrenciye Okul Tatili: Sel Felaketi Nedeniyle Otomatik Mazeretli Sayılacaklar
Avusturya’da Binlerce Öğrenciye Okul Tatili: Sel Felaketi Nedeniyle Otomatik Mazeretli Sayılacaklar

Avusturya’da yaşanan hava felaketi nedeniyle etkilenen bölgelerdeki öğrenciler ve afet ...

Lugner City’nin Satışı ve Geri Alımı
Lugner’ın 1982’de Graz’da bir şube açması ve 1990’da Viyana’da Lugner City alışveriş merkezini açması, şirketin önemli kilometre taşlarıydı. 2003’te iflasın eşiğindeyken, Lugner alışveriş merkezini satıp geri kiralama yoluna gitti ve 10 yıl sonra geri satın aldı. Bu strateji, Lugner’ın finansal dengesini korumasına yardımcı oldu.

Pazar Günleri Açık Olmak Bir İnsan Hakkı mı?
Lugner City birkaç kez genişletildi ve 2005’te bir çoklu sinema eklendi. Lugner, mağaza açılış saatlerini genişletme ve pazar günleri açılışı mümkün kılma çabalarına rağmen başarılı olamadı. Sigara içilmeyen biri olmasına rağmen, mekanlarda sigara yasağını kaldırma girişimi de başarısız oldu.

Şirketler Bir Vakfa Ait
Lugner, şirketin yönetimini 1990’larda oğullarına devretti. Şirketlerinin %90’ı çocuklarının yönettiği Lugner-Söhne-Stiftung’a ait. Lugner, zengin olmayı değil, başarıyı öncelikli tutuyordu. Ancak, servet listelerine girmek istediği biliniyor. 2014’te Avusturya’nın en zenginleri arasında 97. sırada yer aldı.

Garajlar, Gayrimenkuller
Lugner, en son servetini 145 milyon Euro olarak belirtmişti. Ancak, bu servetin yanında 40 milyon Euro’luk borçları da bulunuyor. Bu borçlar, devam eden yatırımlara bağlı olarak “Forbes” tarafından Şubat 2024’te rapor edilmişti. Lugner, bu durumu hafifseyerek, kredi taksitlerini ödediğini ve endişe edilecek bir durum olmadığını belirtti.

Yayınlama: 13.08.2024
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.