Avusturyalı Polis, Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun ile Konuşurken Gözyaşlarını Tutamadı

Avusturyalı Polis, Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun ile Konuşurken Gözyaşlarını Tutamadı

UTKAN HABER (Viyana) – Türkiye’nin Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun ve eşi Azize Ceyhun, Avusturya Savunma Bakanı Klaudia Tanner ile birlikte, deprem bölgesinde görev yapan Avusturya arama kurtarma ekibini resmi törenle karşıladı.

Savunma Bakanı Tanner, yaptığı konuşmada göçük altından 9 kişiyi kurtaran ve 52 kişiye acil tıbbi müdahalede bulunan ekibe teşekkür ederek, “Bu kahraman ekiple gurur duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

Havalimanında Duygusal Anlar Yaşandı

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Avusturya’da KDV İndirimi: Tereyağı 10 Cent, Süt 7 Cent, Yumurta Başına 1,7 Cent Ucuzluyor

Sosyal Demokratlar (SPÖ) kutlama havasında: Yılın ikinci yarısından itibaren temel ...

Avusturya Başbakanı’ndan Ucuz Elektrik Müjdesi: Kilovat Saat 10 Sentin Altına Düşüyor

Avusturya’da elektrik fiyatlarının düşmesi bekleniyor. Devlet enerji şirketi Verbund, Mart ...

Avusturya’da FPÖ’den ORF Maaşlarına Tepki: Ortalama Aylık Maaş 7.140 Euro Brüt

Avusturya'da FPÖ Genel Sekreteri ve Medya Sözcüsü Christian Hafenecker, hane ...

Viyana’da Kira Krizine Karşı Radikal Adım: Belediye Evlerinde Kuralları Değişiyor

Viyana Belediyesi, özel kampanyalar ve yeni bir tahsis modeliyle daha ...

Resmi karşılama töreninin ardından, arama kurtarma ekibi havalimanı çıkış salonunda büyük bir kalabalık tarafından coşkuyla karşılandı. Çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu grup, Türk ve Avusturya bayrakları taşıyarak, “Çalışmalarınızdan ötürü çok teşekkürler” yazılı pankartlar açtı.

Bu sırada, Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun ile konuşan Avusturyalı polis memuru Karl Herz, gördüğü atmosfer karşısında gözyaşlarını tutamadı.

“35 Yıllık Meslek Hayatımın En Duygusal Anlarından Biriydi”

Karl Herz, yaşadığı bu anları Instagram hesabından paylaşarak, “35 yıllık polislik kariyerimde yaşadığım en duygusal anlardan biriydi” ifadelerini kullandı.

Paylaşımında, yaklaşık 300 kişilik bir grubun arama kurtarma ekibini coşkuyla karşıladığını belirten Herz, şu ifadelere yer verdi:

“Erkek, kadın, genç ve çocuklardan oluşan bu grup, Avusturyalı yardımseverleri alkışlarla karşıladı ve teşekkür etti. Ekip üyelerine çiçekler, madalyalar ve hediyeler takdim edildi. Böyle bir durumda hiçbir insan duyarsız kalamaz.”

Avusturya ve Türkiye arasındaki dayanışma ve insani yardımların bu olayla daha da pekiştiği yorumları yapılırken, törendeki duygusal anlar sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

Yayınlama: 19.02.2023