Avusturya’da yeni bonus: Bu kişilere 750 Euro ödeme yapılacak

Avusturya’da, bakım veren aile üyelerine yönelik yeni bir bonus düzenlemesi getirildi. Hükümet, şu anda 80.000’e kadar bakım veren aile üyesine tek seferlik 750 Euro ödeme yapmaktadır. Bu ödeme, en az Pflegegeldstufe 4 (bakım parası seviyesi 4) düzeyinde bakım ihtiyacı olan yakınlarına bakım sağlayan kişilere yöneliktir.”


Avusturya’da yeni bonus: Bu kişilere 750 Euro ödeme yapılacak

UTKAN HABER (Viyana) – Avusturya hükümeti, bakım veren aile üyelerine yönelik yeni bir bonus düzenlemesi getirdi. Bu düzenleme kapsamında, şu anda bakım veren yaklaşık 80.000 aile üyesine tek seferlik 750 Euro ödeme yapılacak. Bu ödeme, en az Pflegegeldstufe 4 (bakım parası seviyesi 4) bakım ihtiyacı olan yakınlarına bakan kişilere yöneliktir.

Avusturya’da Bakım Veren Yakınlara Yönelik Yeni Bonus Düzenlemesi
Bazı hak sahipleri bu ödemeyi otomatik olarak alacakken, sağlık sigortası bulunmayanların başvuru yapmaları gerekecek. Bakımın başlamasının en az bir yıl önce olması şartı aranıyor. Emekliler de bu bonustan yararlanabilecek.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Avusturya’da Enflasyon Düşüyor: 2024 Mayıs Ayında Yüzde 3,3’e Geriledi

Avusturya'da enflasyon düşüş eğilimini sürdürüyor ve Mayıs ayında yüzde 3,3'e ...

Avusturya’da özel ev kiraları yüzde 9 arttı, konut fiyatları ise yüzde 2,6 düştü

Statistik Austria'ya göre, Avusturya'da özel ev kiraları 2022'ye göre yüzde ...

Viyana’da Galatasaray’ın Şampiyonluk Kutlamaları Başladı

Galatasaray, Konyaspor'u 3-1 yenerek Süper Lig şampiyonu oldu ve 24. ...

Viyana’nın Favoriten Bölgesinde Yine Olay: Polis Memuru Bıçaklı Saldırıya Uğradı

Viyana'nın Favoriten bölgesinde, 41 yaşındaki Ürdün vatandaşı bir adam, bıçakla ...

2024 yılından itibaren, bu ödeme aylık bir plana geçecek ve her ay 125 Euro olarak ödenecek. 2025’ten itibaren bu miktar, her yıl enflasyona göre ayarlanacak.

Yakın akrabaların tanımı, büyükanne, büyükbaba, anne, baba, çocuklar, torunlar, kardeşler, yeğenler, teyzeler ve amcalar ile sınırlı kalmayıp, üvey çocuklar ve bakım altındaki çocuklar da dahil olacak. Yaşam ortakları ve kuzenler ile dördüncü dereceye kadar yan hatta olan akrabalar da “yakın akraba” olarak tanımlanacak.

Ulusal Meclis bu desteği bir yıl önce onaylamış, ancak yasal düzenlemelerde iki kez iyileştirme yapılması gerekti. Sağlık Bakanı Johannes Rauch, Ö1 sabah programında, artık aynı evde yaşama zorunluluğunun olmadığını ve ödeme için gerekli teknik şartların oluşturulduğunu açıkladı. Bu yeni düzenleme, bakım veren aile üyelerine önemli bir destek sağlayarak, onların ekonomik yükünü hafifletmeyi amaçlıyor.

Yayınlama: 30.11.2023
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.