Avusturya’da Viyana ve Steiermark eyaletleri hariç son 24 saat içinde 5 bin 895 yeni vaka
Bir kaç saat gecikmeyle Viyana ve Steiermark eyaletlerinin vaka sayıları hariç 5 bin 895 yeni vaka bildirildi.
UTKAN HABER (Viyana) – Geçtiğimiz birkaç ay içinde birkaç kez olduğu gibi, Çarşamba günü EMS ile ilgili sorunlar yaşandı. Bugün 5.895 yeni enfeksiyon geç bildirildi, ancak iki federal eyalet Steiermark ve Viyana olmadan. Omikron varyantı şimdi Avusturya’daki yeni enfeksiyonların sayısının önemli ölçüde artmasına neden oluyor. Son birkaç günde korona vakaları önemli ölçüde arttı. Pazartesi günü 3.319 yeni enfeksiyon ve dün Salı günü 5.496 yeni enfeksiyon vardı.
Ancak uzmanlar, sayıların önümüzdeki birkaç gün ve haftalarda hızla artmaya devam edeceğini şimdiden tahmin ediyor. Epidemiyolog Gerald Gartlehner “Zeit im Bild 2″de ” kesinlikle ulaşacağımız rekor rakamlar ” hakkında konuşuyor.

Viyana ve Steiermark iki Eyalet hariç bilgi, 5.895 yeni enfeksiyonlar ve yedi ölüm son 24 saat içinde rapor edilmiştir.
Federal eyalet tarafından yeni enfeksiyonlar
Burgenland: 121
Kärnten: 155
Niederösterreich: 1.263
Oberösterreich: 1.029
Salzburg: 1.587
Steiermark: /
Tirol: 1.413
Vorarlberg: 327
Wien: /
Viyana ve Steiermark eyaletlerin rakamların ne zaman ekleneceği henüz belli değil. Ancak Viyana ve Steiermark’ın olmadığı yaklaşık 6.000 vaka şunu gösteriyor: yeni enfeksiyonların sayısı artık hızla artıyor.