Avusturya’da sigara kaçakçısı sığınmacı: Sosyal yardımlar çok düşük

31 yaşındaki bir kişinin Viyana’daki karaborsadan 450 kartondan fazla kaçak sigara satın aldığı ve ardından bunları Salzburg bölgesindeki bir adama ya da kadına getirdiği söyleniyor.



Avusturya’da sigara kaçakçısı sığınmacı: Sosyal yardımlar çok düşük

UTKAN HABER (Viyana) – Avusturya Salzburg’da 31 yaşındaki bir Iraklının, Ocak 2019 ile Ocak 2020 arasında erkeğe veya kadına 450 karton tam olarak 89.840 adet kaçak sigara getirdiğinden şüpheleniliyor. Polisin Salı günü bildirdiğine göre, sığınmacı tütün ürünlerini Viyana’daki karaborsadan satın aldı ve ticari olarak Salzburg bölgesinde sattı. En az 9 bin euro kazandığı söyleniyor.

31 yaşındaki sığınmacı için sosyal yardımlar çok azdı
Aynı zamanda, adam görünüşe göre devletin temel arzından yasadışı bir şekilde sosyal yardım aldı – 5,500 avrodan fazla. 31 yaşındaki sığınmacı, sigara kaçakçılığına gerekçe olarak ülkenin sosyal yardımlarıyla geçinemediğini belirtti.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Avusturya Başbakanı’ndan Ucuz Elektrik Müjdesi: Kilovat Saat 10 Sentin Altına Düşüyor

Avusturya’da elektrik fiyatlarının düşmesi bekleniyor. Devlet enerji şirketi Verbund, Mart ...

Avusturya’da FPÖ’den ORF Maaşlarına Tepki: Ortalama Aylık Maaş 7.140 Euro Brüt

Avusturya'da FPÖ Genel Sekreteri ve Medya Sözcüsü Christian Hafenecker, hane ...

Viyana’da Kira Krizine Karşı Radikal Adım: Belediye Evlerinde Kuralları Değişiyor

Viyana Belediyesi, özel kampanyalar ve yeni bir tahsis modeliyle daha ...

Avusturya’da Sıkı Tasarrufa Rağmen 250 Euro Isınma Desteği – Heizkostenzuschuss

Sıkı tasarruf önlemlerine rağmen Salzburg eyaletinde belirli gelir sınırları içinde ...


Sanık, ticari dolandırıcılık ve Mali Suçlar Kanunu hükümlerine göre suçlandı. Polise göre, Salzburg eyaleti de kaçırılan miktarı geri almayı planlıyor.

 

 

Yayınlama: 31.08.2021