Avusturya’da rekor: Cuma günü 31 bin kişiye Koronavirüs aşısı yapıldı

Sağlık Bakanı Rudolf Anschober (Yeşiller) Cumartesi günü, önemli ölçüde daha fazla aşı bulunabilirliği ile önümüzdeki birkaç hafta içinde aşı oranını hızlandırmak istediğini açıkladı.

Avusturya’da rekor: Cuma günü 31 bin kişiye Koronavirüs aşısı yapıldı

UTKAN HABER (Viyana) – Avusturya’da Koronavirüsle mücadelede cuma günü 31.180 kişiye SARS-CoV-2’ye karşı  aşı yapıldı. Bu, Sağlık Bakanlığı’nın son rakamlarından da anlaşılıyor. Yeni aşılanan kişilerden 2.420’si tam aşılama için gereken dozları almayı dört gözle bekledi.

Avusturya nüfusunun yüzde 5,99’u kısmen aşılanmıştır

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Avusturya’da 100 Euro’ya Kadar Bonus Fırsatı: Enerji AG Kampanyayı Uzattı

Müşteriler için sevindirici haber geldi. Enerji sağlayıcısı Energie AG, ev ...

Utkan TV Sordu: SÖZ Partisi Başkanı Hakan Gördü 421 Bin Euro’luk Kamu Desteğini Nerelerde Kullandı?

Utkan TV olarak, SÖZ Partisi’nin 2021–2025 yılları arasında eyalet yasası ...

Avusturya’da İşsizlere Ek Gelir Sınırı Geliyor: AMS Ödeneğinde 2026’dan İtibaren Yeni Dönem

Avusturya hükümeti, işsizlik maaşı (Arbeitslosengeld) ve acil yardım (Notstandshilfe) alanlar ...

Bu, Avusturya nüfusunun yüzde 5,99’unun Cumartesi günü en azından kısmen aşılanmış olduğu anlamına geliyor. Nüfusun aşılanamayan oranını 16 yaşın altındakileri  dışarıda bırakırsanız, bu yüzde 6.88 olacaktır. Cumartesi, gece yarısı itibariyle, Avusturya’da toplam 533.617 kişi, yarım milyonun üzerinde bir ilk doz almıştı. Bu noktada, neredeyse çeyrek milyon Avusturyalı  tam olarak 242.608  tamamen aşılanmıştır.

Çok yaşlılar arasında aşı kapsamı ise 85 yaş üstü kadınlarda yüzde 42,80, erkeklerde yüzde 43,78 oldu. Bunlardan kadınların yüzde 18’inden biraz fazlası tam olarak aşılanmıştır ve erkeklerin yüzde 13’ü. 75-84 yaş grubundaki kadınların 15,86’sı ve erkeklerin yüzde 15,07’si en az bir ilk aşı dozu almıştı. Kadınların yüzde altıdan biraz fazlası ve erkeklerin yüzde beşinden biraz azı tamamen aşılanmıştır.

65-74 yaşları arasında aşılananların oranı hala bu oranın çok altındaydı. Bu, nüfusun kadınlarda yüzde 3,17’sini, erkeklerde yüzde 3,59’unu oluşturuyordu.

Anschober aşılama oranını hızlandırmak istiyor
Sağlık Bakanı Rudolf Anschober (Yeşiller) Cumartesi günü, önemli ölçüde daha fazla aşı bulunabilirliği ile önümüzdeki birkaç hafta içinde aşı oranını hızlandırmak istediğini doğruladı. Bir yayında “Mart ayında teslimat miktarları Ocak ve Şubat ayına göre üç katına çıkacak ve ardından Nisan ayına göre tekrar ikiye katlanacak” dedi.

 

Yayınlama: 06.03.2021