Avusturya’da Plastik Poşetler Yasaklanıyor

Avusturya Başbakanı Kurz,Hükümet programında,2019’un ilk yarısında kararlaştırılacak ve 2020 yılında yasaklanacak

Avusturya’da Plastik Poşetler Yasaklanıyor

Plastik Poşetler 2020 Yılında Yasaklanacak!

Çoğunluğu petrol türevi olan polietilenden üretilen naylon torbalar, doğada 100-10.000 yılda çözünebildiğinden ve üretiminden atığa kadar tüm yaşam döngüsü boyunca çevreye zarar verdiğinden, dünyada pek çok ülke naylon torba kullanımını azaltmak amaçlı uygulamalar yapıyor.
 

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Avusturya’da Dört Ayaklı Dedektifler: Gümrük Köpeklerinden Başarılı Yarıyıl Bilançosu
Avusturya’da Dört Ayaklı Dedektifler: Gümrük Köpeklerinden Başarılı Yarıyıl Bilançosu

Avusturya gümrük köpekleri, 2024'ün ilk yarısında 100.000'den fazla sigara, 129 ...

Avusturya Cumhurbaşkanı Van der Bellen, Ulusal Konsey Seçimi Sonrası Hükümeti Görevden Aldı
Avusturya Cumhurbaşkanı Van der Bellen, Ulusal Konsey Seçimi Sonrası Hükümeti Görevden Aldı

Avusturya Cumhurbaşkanı Van der Bellen, seçim sonrası yeni hükümeti kurmak ...


Avusturya Başbakanı Kurz,Tek istisna biyolojik olarak parçalanabilir torbalardır.
 


Avusturya Çevre Bakanı Elisabeth Köstinger,“Bu çevre politikasında büyük bir gün,” Her yıl 100 kilo kadarı, yalnızca Tuna Nehri üzerinden toplanıyor.Geçmiş hükümetlerin gönüllü Sackerl feragâtına ticaret getirme çabaları hafif gelişmeler getirdi. Ancak plastik problem devam etti.Mesele artık önceki hükümetlerden daha fazla radikal: 2020 yılından itibaren yasak gelmesi sevindirici’’ dedi.
 


Kurz,İtalya ve Fransa öncü olmuşlardır.Yeni bir çevre bilinci oluşturmak ve geri çekilen toplumun eğilimine karşı çıkmak istiyoruz” diyor. Yasak tüm plastik torbalar için geçerlidir – başka bir deyişle, dükkanlar bunları vermemeli veya satmamalı ve katılımcılar, kebap dükkanları veya eczaneler için de yasak geçerli olacaktır.


     style=”display:block”
     data-ad-format=”fluid”
     data-ad-layout-key=”-79+ed+2n-1d-6a”
     data-ad-client=”ca-pub-1798253463053498″
     data-ad-slot=”4075903272″>

 

Sadece biyobozunur plastik torbalar, İtalya’dan bilindiği gibi kalır. İtalya ve Fransa’ya ek olarak, Avusturya plastik torba yasağı konusunda da öncülerden birisidir. Hükümet programında gerçekte planlanmayan yasaklama, muhtemelen 2019’un ilk yarısında kararlaştırılacaktır.
 



 


Veri ve gerçekler

Her yıl, Greenpeace’e göre, dünya çapında 89 milyar civarında Avusturya’da yaklaşık 750 milyon plastik poşet tüketiliyor. 2016 yılında, 16 yerli şirket, serbest bagajı gönüllü olarak azaltmak için güçlerini birleştirdi. Bunlardan biri, artık tek kullanımlık plastik poşetler satmayan ve artık nakit çantada meyve poşeti satmayan perakende zinciri Rewe hakkında. Rewe’ye göre azalma yılda 28 milyon çanta. Gıda ticaretinin yanı sıra, giyim sektörü yılda en çok 80 milyon çuval harcıyor. “Biyo-bozunur, doğada %100 çözünür” Torbalar Üretildiği malzemeler doğa dönüşümlü olan bu poşet doğaya terk edildiğinde diğer plastik poşetlere göre çok daha kısa sürede doğada yok olmaktadır Taleplere göre bio bozunur özellikli malzemelerden üretilmekte, doğaya terk edildiğinde biobozunur süreç başlamakta ve tamamen toprağa karışabilmektedir.


 


Çevre Dostu “Biyo-bozunur, doğada %100 çözünür” Poşetler İki Yılda Yok Oluyor

Plastik poşetler, çevre kirliliğinde başı çekiyor Çöpe atılan bir poşet, ancak yüzlerce yıl sonra ancak yok oluyor Yeni geliştirilen poşetler ise doğada sadece 24 ayda (iki yıl) çözülebiliyor.
 



     style=”display:block; text-align:center;”
     data-ad-layout=”in-article”
     data-ad-format=”fluid”
     data-ad-client=”ca-pub-1798253463053498″
     data-ad-slot=”8431717731″>


Türkiye’de ise Durum Farklı

TÜRKİYE Buğday Derneği, “doğada çözünen” naylon torbalar bulunduran marketlere aşağıdaki mektubu gönderiyor:

Sayın Yetkili,
Mağazanızda/marketinizde müşterilerinize sunduğunuz “biyo-bozunur/ doğada çözünür” naylon poşetler kişilerde “çevre dostu” algısı yaratmasına rağmen, yapılan araştırmalar bu söylemi desteklemiyor. Doğa dostu tek çözüm olan bez çanta kullanımının yaygınlaşabilmesi için, sizlerden alışverişe bez çantayla gelen müşterilerinizi ödüllendirmenizi, naylon torbaları ücretli hale getirmenizi ve konuyla ilgili bize geri dönüşünüzü
rica ediyoruz.
 
Saygılarımızla,
Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği

 

 

 

Yayınlama: 02.12.2018
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.