Avusturya’da mart ayında işsiz sayısı 480 bin oldu

Şubat ayındaki açılış adımlarıyla, Avusturya’daki işgücü piyasası durumu sadece biraz gevşedi.

Avusturya’da mart ayında işsiz sayısı 480 bin oldu

UTKAN HABER (Viyana) – Avusturya AMS’de şu anda 405.714 kişi işsiz olarak kayıtlı, bir önceki haftaya göre 12.960 kişi azaldı. Ayrıca bir önceki haftaya göre 1.886 artışla 73.938 kişi eğitim kurslarına katılıyor. Toplamda 479.652 işsiz var. Kısa süreli çalışma sayısı geçen hafta 478.000 kişinin ardından 486.684 kişiye yükseldi.
 
Çalışma Bakanı Martin Kocher (ÖVP), Maliye Bakanı Gernot Blümel (ÖVP) ile Salı günü Federal Şansölye’de düzenlediği ortak basın toplantısında, ilk kilitlenmeden neredeyse bir yıl sonra, işgücü piyasasında hafif bir gevşeme eğilimi olduğunu söyledi. Kocher’e göre restoranlar ve oteller yeniden açıldığında işgücü piyasası daha da gelişecek.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Avusturya’da 100 Euro’ya Kadar Bonus Fırsatı: Enerji AG Kampanyayı Uzattı

Müşteriler için sevindirici haber geldi. Enerji sağlayıcısı Energie AG, ev ...

Utkan TV Sordu: SÖZ Partisi Başkanı Hakan Gördü 421 Bin Euro’luk Kamu Desteğini Nerelerde Kullandı?

Utkan TV olarak, SÖZ Partisi’nin 2021–2025 yılları arasında eyalet yasası ...

Avusturya’da İşsizlere Ek Gelir Sınırı Geliyor: AMS Ödeneğinde 2026’dan İtibaren Yeni Dönem

Avusturya hükümeti, işsizlik maaşı (Arbeitslosengeld) ve acil yardım (Notstandshilfe) alanlar ...

Şimdiye kadar, Avusturya’daki çeşitli korona yardımı yoluyla 33 milyar euro ödendi veya yasal olarak bağlayıcılığı vaat edildi. Yardımın önemli bir kısmı kısa süreli işlere gidiyor: Burada 10,8 milyar euro taahhüt edildi ve bunun 6,4 milyar eurosu ödendi. Teminat varsayımı 7,0 milyar Avro’dur ve vergilerin ertelenmesi ve ödeme indirimi 5,5 milyar Avro’dur.

Yayınlama: 10.03.2021