Avusturya’da Korona Virüsüne Karşı Yeni Önlemler Alındı…Pazartesi Gününden İtibaren Geçerli Olacak

Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz,basın toplantısında, salgınla mücadelede hükümetin aldığı yeni kararları açıkladı.

Avusturya’da Korona Virüsüne Karşı Yeni Önlemler Alındı…Pazartesi Gününden İtibaren Geçerli Olacak

UTKAN HABER (Viyana) – Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, Kovid-19 vakalarındaki günlük artışın kaygı verici olduğuna işaret ederek, ülkede ikinci bir dışarı çıkma kısıtlaması gibi sosyal yaşamı tamamen durduracak kararların alınmasını önlemek için maske, sosyal mesafe ve hijyen tedbirlerinin daha geniş bir alana yayılması doğrultusunda karar aldıklarını söyledi.

Virüsün özellikle kapalı alanlarda düzenlenen özel etkinliklerde daha hızlı yayıldığını belirten Kurz, kapalı alanlarda doğum günü gibi özel kutlamaların en fazla 10 kişi ile sınırlandırılacağını ifade etti.

Gastronomide maske zorunluluğu

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Utkan TV Sordu: SÖZ Partisi Başkanı Hakan Gördü 421 Bin Euro’luk Kamu Desteğini Nerelerde Kullandı?

Utkan TV olarak, SÖZ Partisi’nin 2021–2025 yılları arasında eyalet yasası ...

Avusturya’da İşsizlere Ek Gelir Sınırı Geliyor: AMS Ödeneğinde 2026’dan İtibaren Yeni Dönem

Avusturya hükümeti, işsizlik maaşı (Arbeitslosengeld) ve acil yardım (Notstandshilfe) alanlar ...

Avusturya’da Hofer Marketlerinde 250 Gram Tereyağı 1,49 Euro’ya, Süt 99 Cent’e Düştü

Avusturya’nın önde gelen indirim market zincirlerinden Hofer, 5 Aralık’tan itibaren ...

Avusturya’da 5 Aralık’tan İtibaren Hofer’de Yeni Fiyatlar: Süt ve Tereyağı Ucuzluyor

Avusturya’nın önde gelen indirim market zincirlerinden Hofer, 5 Aralık’tan itibaren ...

Kurz, yeme içme sektöründe de artık çalışanlar gibi müşterilerin de restorana giriş yaparken maske takacağını, bir masada en fazla 10 kişinin birlikte oturabileceğini, müşterilere yalnız masalarda servis yapılacağını ve yemek esnasında müşterilerin maske takmaları gerekmediğini açıkladı.

Spor ve kutlama gibi etkinlik düzenleyen mekanların en geç gece 01:00’a kadar hizmet verebileceğini aktardı.

Kurz, maske kullanma zorunluluğunun kapsamının da genişletildiğini kaydederek, pazar, fuar ve dini törenlerde maske kullanımının yeniden zorunlu hale getirildiğini duyurdu.


17 eylül 2020 perşembe günü Avusturya içişleri bakanlığın verilerine göre, toplam 1 Milyon 395 bin 111 kişiye koronavirüs testi yapıldı. Ülke genelinde aktif koronavirüs vaka sayısı 7 bin 51 kişiye yükseldi.Son 24 saat içinde 15 bin 272 kişiye test yapıldı 780 kişinin testi pozitif olarak sonuçlandı. Tedavi görerek iyileşen kişi sayısı 28 bin 44 kişi, hayatını kaybedenler ise 758 kişi olarak açıklandı.

“Artışın en fazla olduğu il Başkent Viyana“
Son günlerde artışın en fazla olduğu il Viyana…Aktif vaka sayısı 3 bin 768 kişi.Son 24 saat içinde 163 kişide korona vakası tespit edildi.

Eyaletlere göre yeni vaka sayıları: 
Burgenland: +6
Kärnten: +8
Niederösterreich: +67
Oberösterreich: +96
Salzburg: +25
Steiermark: -5
Tirol: -18
Vorarlberg: +49
Wien: +163

Eyaletlere göre aktif vaka sayıları: 
Burgenland: 98
Kärnten: 72
Niederösterreich: 879
Oberösterreich: 661
Salzburg: 163
Steiermark: 367
Tirol: 686
Vorarlberg: 357
Wien: 3.768

Hastanede tedavi olan hasta sayısı ise yoğun bakımda 55 kişi olmak üzere toplam 319 kişi tedavi altında.(www.utkanhaber.com)

 

Yayınlama: 17.09.2020