Avusturya’da kira freni için geri sayım başladı! Nisan ayında 375 bin dairenin kira fiyatlarına yüzde 8,6 zam gelecek!

Avusturya 1 Nisan’dan itibaren kira fiyatlarında artışın önüne geçebilmek için bu hafta kira fiyat frenine karar verilmesi gerekiyor. Zaman bitiyor!


Avusturya’da kira freni için geri sayım başladı! Nisan ayında 375 bin dairenin kira fiyatlarına yüzde 8,6 zam gelecek!

UTKAN HABER (Viyana) – Avusturya’da 1 Nisan’dan itibaren, koalisyon önceden kiraların dondurulması konusunda anlaşmazsa, yeni yapılan kiralamalar için referans kiralar yüzde 8,6 artacak. Avusturya genelinde 375.000 standart kiralık dairenin kirası, 1 Mayıs İşçi Bayramı’nda artırılacak.

Hükümet bunu kanunen engelleyebilir, ancak büyük bir zaman baskısı altındadır. Çünkü yasanın parlamento, Ulusal Konsey ve Federal Konsey’deki bina veya finans komitesinden geçmesi gerekiyor. Düzenli toplantı tarihleriyle, bu artık 1 Nisan’a kadar mümkün değil.

Avusturya Çalışma Odası’nın (AK) hesaplamalarına göre, 1 Nisan’dan itibaren gösterge kiralar yüzde 8,6 gibi muazzam bir artış gösterecek. Eski bir binadaki bir kiracı, yılda yaklaşık 490 Euro’luk ortalama 375 bin daire ek maliyet bekleyebilir.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Avusturyalı 92 Yaşındaki Milyoner Lugner 6.Kez Dünya Evine Giriyor

Avusturya'nın tanınmış iş insanı Richard Lugner, 92 yaşında altıncı evliliğine ...

2024 Yılında ORF’ye Kaydolan Viyanalı Kadının Hesabından 1.094 Euro Kesildi

Viyanalı bir kadın, ORF ev hanehalkı vergisi için kaydını yaptırdıktan ...

Avusturya’da Cennet Gibi Hayat: 56 Yaşındaki Adam 10 Yıldır İşsiz ve İşsizlik Maaşı Alıyor!

Avusturya'da işsizlik oranları artarken, uzun süreli işsizlerin yaşadığı zorluklar da ...

90 metrekarelik bir dairede oturan bir aile, Viyana’da yaklaşık 620 Euro ve Vorarlberg’de yaklaşık 960 Euro daha fazla kira ödeyecek (kılavuz değerin üzerinde ek ücretler varsa, daha da pahalı olacaktır).

AK Thomas Ritt, ‘’Kiralar yılda bir defadan fazla artırılmamalı ve zam yüzde iki ile sınırlandırılmalı – uzun süredir gecikmiş büyük bir kiracılık kanunu reformu yapılana kadar. Ayrıca sabit vadeli kiralamalardan da kurtulmak istiyoruz. Bu hızla yapılabilir ve kiracıları büyük ölçüde rahatlatır.” diye açıklama yaptı.

Yayınlama: 14.03.2023
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.