Avusturya’da İstifa Eden Eski Başbakan Nehammer, Siyaseti Bıraktı ve Danışmanlık Şirketi Kurdu

Avusturya’da İstifa Eden Eski Başbakan Nehammer, Siyaseti Bıraktı ve Danışmanlık Şirketi Kurdu

UTKAN HABER (Viyana) – Avusturya eski Başbakanı ve ÖVP’nin (Avusturya Halk Partisi) eski lideri Karl Nehammer, siyasetten ayrılmasının ardından yeni kariyer planını duyurdu. Nehammer, aktif siyaseti bırakarak stratejik danışmanlık alanında çalışmaya karar verdi.

Kendi Danışmanlık Şirketini Kurdu

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Avusturya Başbakanı’ndan Ucuz Elektrik Müjdesi: Kilovat Saat 10 Sentin Altına Düşüyor

Avusturya’da elektrik fiyatlarının düşmesi bekleniyor. Devlet enerji şirketi Verbund, Mart ...

Avusturya’da FPÖ’den ORF Maaşlarına Tepki: Ortalama Aylık Maaş 7.140 Euro Brüt

Avusturya'da FPÖ Genel Sekreteri ve Medya Sözcüsü Christian Hafenecker, hane ...

Viyana’da Kira Krizine Karşı Radikal Adım: Belediye Evlerinde Kuralları Değişiyor

Viyana Belediyesi, özel kampanyalar ve yeni bir tahsis modeliyle daha ...

Avusturya’da Sıkı Tasarrufa Rağmen 250 Euro Isınma Desteği – Heizkostenzuschuss

Sıkı tasarruf önlemlerine rağmen Salzburg eyaletinde belirli gelir sınırları içinde ...

52 yaşındaki Nehammer, kendi danışmanlık şirketi olan **”Nehammer Consulting GmbH”**yi kurdu. Avusturya’nın önde gelen gazetelerinden Die Presse, Nehammer’in bu şirketi ticaret siciline kaydettirdiğini ve şirketin tek sahibi olduğunu bildirdi.
Eski bir iletişim koçu olan Nehammer, şirketi aracılığıyla stratejik danışmanlık ve genel danışmanlık hizmetleri sunmayı planlıyor.

Siyasetten Resmen Ayrıldı

Karl Nehammer, aktif siyasetten tamamen ayrıldığını, Ulusal Meclis (Nationalrat) üyeliğinden istifa ederek resmen duyurdu. İstifa dilekçesini, kendi evinin yemek masasında imzaladığı belirtildi.
Nehammer’in Ulusal Meclis’teki koltuğunu, daha önce 2017-2022 yılları arasında mecliste görev yapan 33 yaşındaki hukukçu Johanna Jachs devraldı.

Koalisyon Kurma Çabası Başarısız Oldu

Nehammer, 2024 Ulusal Meclis seçimlerinin ardından Avusturya Cumhurbaşkanı Alexander Van der Bellen tarafından yeni hükümeti kurmakla görevlendirilmişti. Ancak SPÖ (Sosyal Demokrat Parti) ve NEOS (Yeni Avusturya ve Liberal Forum) ile yapılan koalisyon görüşmeleri, bütçe anlaşmazlıkları nedeniyle sonuçsuz kaldı.
Bu gelişmenin ardından Nehammer, Ocak 2025’te başbakanlık ve ÖVP liderliği görevlerinden istifa etti.

Siyasetten Danışmanlığa Geçiş

Karl Nehammer, iletişim ve strateji konularındaki deneyimlerini danışmanlık hizmetlerine dönüştürerek kariyerine yeni bir yön vermiş oldu. Yeni şirketiyle iş dünyasında nasıl bir etki yaratacağı merakla bekleniyor.

Yayınlama: 24.01.2025