Avusturya’da işsizlere 150 Euro bonus verilecek

AMS’e kayıtlı olan en az 310 bin kişi 150 Euro daha fazla alacak

Avusturya’da işsizlere 150 Euro bonus verilecek

UTKAN HABER (Viyana) – Avusturya İşçi bulma kurumu (AMS) tarafından yapılan açıklamaya göre 01.11-31.12.2021 tarihleri arasında 30 gün boyunca işsizlik veya acil durum yardımı alan kişilere bir defaya mahsus 150 Euro ödeme yapılacak.

Ödemeler hakeden kişilere hiç bir başvuru gerektirmeden ocak ayında işsizlik parasıyla beraber gönderilecek.


Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Avusturya’da KDV İndirimi: Tereyağı 10 Cent, Süt 7 Cent, Yumurta Başına 1,7 Cent Ucuzluyor

Sosyal Demokratlar (SPÖ) kutlama havasında: Yılın ikinci yarısından itibaren temel ...

Avusturya Başbakanı’ndan Ucuz Elektrik Müjdesi: Kilovat Saat 10 Sentin Altına Düşüyor

Avusturya’da elektrik fiyatlarının düşmesi bekleniyor. Devlet enerji şirketi Verbund, Mart ...

Avusturya’da FPÖ’den ORF Maaşlarına Tepki: Ortalama Aylık Maaş 7.140 Euro Brüt

Avusturya'da FPÖ Genel Sekreteri ve Medya Sözcüsü Christian Hafenecker, hane ...

Viyana’da Kira Krizine Karşı Radikal Adım: Belediye Evlerinde Kuralları Değişiyor

Viyana Belediyesi, özel kampanyalar ve yeni bir tahsis modeliyle daha ...


Sağlık Bakanı Wolfgang Mückstein şunları ekledi: “Avusturya’da 1,5 milyondan fazla insan yoksulluktan etkileniyor. Federal hükümet olarak hedefimiz bu durumu değiştirmek ve Avusturya’daki yoksulluğu yarıya indirmek. Bu, tüm departmanlarda ve her düzeyde önlem alınmasını gerektirir. Korona krizi ve mevcut enflasyon oranı hızlı hareket gerektiriyor. Bu nedenle, Federal Hükümet olarak, özellikle şu anki kriz döneminde, daha yüksek faturaları karşılayamayacak durumda olan insanları desteklemek istiyoruz.

Çalışma Bakanı Martin Kocher, en az 310.000 ve en fazla 340.000 kişinin Bonus olacağını düşünüyor. Yardım için toplam yaklaşık 50 milyon avro ayrıldı.

 

 

Yayınlama: 30.12.2021