Avusturya’da Gastronomi Sektöründe Fiyatlar Uçuşta: Nisan 2022’den Bu Yana %34’e Varan Artışlar


Gastronomi sektöründe Nisan 2022’den bu yana fiyatlar %34’e varan oranlarda arttı. Özellikle kebap ve vejetaryen yemeklerdeki fiyat artışları, tüketicilerin dikkatini çekiyor.

Avusturya’da Gastronomi Sektöründe Fiyatlar Uçuşta: Nisan 2022’den Bu Yana %34’e Varan Artışlar


UTKAN HABER (Viyana) – Avusturya’da Gastronomi sektörü, Nisan 2022’den bu yana yemek fiyatlarında büyük artışlar yaşadı. “Heute” gazetesinin derlediği verilere göre, özellikle kebap ve fast food gibi yiyecek büfesi ürünlerindeki fiyat artışları dikkat çekiyor.

En yüksek fiyat artışı %33,7 ile kebap büfelerinde görülürken, atıştırmalık ürünlerde %32,3 ve sosisli sandviçlerde %30,2 oranında artışlar kaydedildi. Asya mutfaklarından başlangıçlar %29,5, vejetaryen yemekler %28,9 artış gösterdi. Pizza servisi, teslimat dahil ürünlerde ise %27,4 oranında bir artış yaşandı.

Restoranlarda şarap %26,1, kafe menülerinde ise kahvaltı seçenekleri %25,9 fiyat artışıyla dikkat çekerken, içecekler genel olarak %25,7 oranında zamlanmış. Domuz eti yemekleri %25,5, pane ile hazırlanan tavuk schnitzeller %25,0 oranında artış gösterdi.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Avusturya’da Enflasyon Düşüyor: 2024 Mayıs Ayında Yüzde 3,3’e Geriledi

Avusturya'da enflasyon düşüş eğilimini sürdürüyor ve Mayıs ayında yüzde 3,3'e ...

Avusturya’da özel ev kiraları yüzde 9 arttı, konut fiyatları ise yüzde 2,6 düştü

Statistik Austria'ya göre, Avusturya'da özel ev kiraları 2022'ye göre yüzde ...

Viyana’da Galatasaray’ın Şampiyonluk Kutlamaları Başladı

Galatasaray, Konyaspor'u 3-1 yenerek Süper Lig şampiyonu oldu ve 24. ...

Viyana’nın Favoriten Bölgesinde Yine Olay: Polis Memuru Bıçaklı Saldırıya Uğradı

Viyana'nın Favoriten bölgesinde, 41 yaşındaki Ürdün vatandaşı bir adam, bıçakla ...

Kafe ve barlarda ise toast %23,7, belgeli hamur işleri ve kahve %23,0 oranında pahalılaştı. Restoranlardaki kokteyller %21,5, pizzalar %21,2 ve Leberkäse gibi sıcak yemekler %20,9 artışla satılmaya başlandı.

Tüm bu artışların genel ortalaması ise %13,5 olarak belirlendi, bu da restoran sektöründeki fiyat artışlarının genel enflasyon oranını oldukça aştığını gösteriyor. Özellikle kebap gibi popüler yemeklerde %34’e varan fiyat artışları, et içermeyen yemeklerin de benzer oranda pahalılaşmasıyla birleştiğinde tüketici bütçeleri üzerinde önemli bir yük oluşturuyor. Geçen yıla göre %29 daha pahalı olan klasik vejetaryen yemekler, bu artışın bir başka göstergesi.

Bu durum, artan maliyetler ve işletme giderlerinin yanı sıra, hammadde fiyatlarındaki global artışları yansıtıyor. Gastronomi sektörü, bu zorlu ekonomik koşullar altında dengede kalmaya çalışırken, müşterilerin yemek seçimlerinde daha maliyet bilinçli davranmalarına neden olabilir.

Yayınlama: 23.05.2024
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.