Avusturya’da FPÖ Anketlerde Açık Ara Lider: SPÖ ve ÖVP Geride

Avusturya’da yapılacak Ulusal Konsey seçimleri öncesinde yapılan son anketlere göre, Avusturya Özgürlük Partisi (FPÖ) diğer büyük partiler arasında lider konumda. Anket sonuçlarına göre FPÖ, %28 oy oranıyla birinci sırada yer alırken, Sosyal Demokrat Parti (SPÖ) %23 ile ikinci, Halk Partisi (ÖVP) ise %20 ile üçüncü sırada.

Avusturya’da FPÖ Anketlerde Açık Ara Lider: SPÖ ve ÖVP Geride

UTKAN HABER (Viyana)  Avusturya’da 29 Eylül’de yapılacak Ulusal Konsey seçimleri öncesinde yapılan son anketlere göre, Avusturya Özgürlük Partisi (FPÖ), diğer büyük partilerin önünde açık ara lider konumda bulunuyor. Lazarsfeld tarafından oe24 için gerçekleştirilen anket (6 – 8 Mayıs 2024, 2.000 katılımcı, %2,2 hata payı), FPÖ’nün yüzde 28 ile en güçlü parti olarak öne çıktığını gösteriyor.

Avusturya’da FPÖ, Anketlerde Birinci Sırada Açık Ara Önde; SPÖ ve ÖVP Geride Kaldı
Ankete göre, FPÖ’nün lideri Herbert Kickl, başbakanlık için en popüler aday olarak öne çıkarken, %19 ile haftalık başbakanlık anketinde de birinci sırada yer alıyor. Bu sonuçlar, partiye olan desteğin, Rusya ile yakınlığı ve Steiermark eyaletindeki finansal skandallara rağmen istikrarlı bir şekilde devam ettiğini gösteriyor.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Avusturya’da Enflasyon Düşüyor: 2024 Mayıs Ayında Yüzde 3,3’e Geriledi

Avusturya'da enflasyon düşüş eğilimini sürdürüyor ve Mayıs ayında yüzde 3,3'e ...

Avusturya’da özel ev kiraları yüzde 9 arttı, konut fiyatları ise yüzde 2,6 düştü

Statistik Austria'ya göre, Avusturya'da özel ev kiraları 2022'ye göre yüzde ...

Viyana’da Galatasaray’ın Şampiyonluk Kutlamaları Başladı

Galatasaray, Konyaspor'u 3-1 yenerek Süper Lig şampiyonu oldu ve 24. ...

Viyana’nın Favoriten Bölgesinde Yine Olay: Polis Memuru Bıçaklı Saldırıya Uğradı

Viyana'nın Favoriten bölgesinde, 41 yaşındaki Ürdün vatandaşı bir adam, bıçakla ...

Öte yandan, Sosyal Demokrat Parti (SPÖ) yüzde 23 ile ikinci sırada yer alırken, Halk Partisi (ÖVP) yüzde 20 ile üçüncü sırada kalmış durumda. ÖVP’nin FPÖ ile koalisyon kurmayı dışlaması, seçimler sonrası koalisyon senaryolarını daha da karmaşık hale getiriyor.

Parlamentoda yer alan diğer partilere bakıldığında; Yeşiller ve Neos partileri yüzde 10’ar oy oranı ile dikkat çekerken, Bira Partisi yüzde 5 ile parlamentoda yer almayı başarıyor. Komünist Parti ise yüzde 3 ile başarısız olan taraf oldu.

29 Eylül’deki seçimler, Avusturya’nın 2. Cumhuriyet tarihinde FPÖ’nün ilk kez en güçlü parti olma şansına sahip olacağı bir dönüm noktası olarak değerlendiriliyor. Seçim sonuçları, Avusturya’nın siyasi manzarasında önemli değişikliklere yol açabilir.

Yayınlama: 11.05.2024
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.