Avusturya’da Esrarın Yasallaştırma Anketi: Toplum Bölünmüş Durumda

Yeşiller Partisi’nin Avrupa Birliği baş adayı Lena Schilling’in cannabisin yasallaştırılması talebi üzerine “Heute” gazetesinin gerçekleştirdiği anket, Avusturyalıların bu konudaki görüşlerini açığa çıkardı.

Avusturya’da Esrarın Yasallaştırma Anketi: Toplum Bölünmüş Durumda

UTKAN HABER (Viyana) – Avusturya’da, Yeşiller Partisi’nin Avrupa Birliği baş adayı Lena Schilling’in cannabisin cannabisin yasallaştırılması yönündeki talebi, ülkede geniş çapta tartışmalara yol açtı. “Heute” gazetesi için “Unique Research” tarafından yapılan bir ankette, Avusturyalıların bu talebe nasıl baktığı araştırıldı.

12-15 Şubat tarihleri arasında çevrimiçi olarak gerçekleştirilen ve 500 Avusturyalının katıldığı ankette, katılımcıların yarısı (%50) lisanslı mağazalarda cannabisin kontrol altında yasallaştırılmasını desteklediğini belirtti. %26’sı kesinlikle karşı çıkarken, %24’ü bu fikre sıcak bakmadığını ifade etti.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Avusturya’da Enflasyon Düşüyor: 2024 Mayıs Ayında Yüzde 3,3’e Geriledi

Avusturya'da enflasyon düşüş eğilimini sürdürüyor ve Mayıs ayında yüzde 3,3'e ...

Avusturya’da özel ev kiraları yüzde 9 arttı, konut fiyatları ise yüzde 2,6 düştü

Statistik Austria'ya göre, Avusturya'da özel ev kiraları 2022'ye göre yüzde ...

2024 Sıla Yolunda Dizel Fiyatları: Türkiye 1,15 Euro, Bulgaristan 1,35 Euro, Macaristan 1,56 Euro, Avusturya 1,59 Euro

2024 Sıla Yolunda akaryakıt fiyatları değişkenlik gösteriyor. Türkiye’de dizel 1,15 ...

Viyana’da Galatasaray’ın Şampiyonluk Kutlamaları Başladı

Galatasaray, Konyaspor'u 3-1 yenerek Süper Lig şampiyonu oldu ve 24. ...

Özellikle, Neos seçmenlerinin %69’u ve Yeşil Parti sempatizanlarının %54’ü cannabisin yasallaştırılmasını desteklerken, Muhafazakar ve Milliyetçi parti seçmenleri daha muhafazakar bir tutum sergiledi. ÖVP seçmenlerinde destek %38 iken, karşıtlık oranı %58’e ulaştı. FPÖ seçmenleri arasında ise liberalleşmeyi destekleyenler az bir çoğunlukla (%49’a %44) önde gidiyor.

Anket sonuçları, Avusturya toplumunun cannabis yasallaştırması konusunda bölünmüş olduğunu gösteriyor. Anket uzmanı Peter Hajek, konunun hala stabil olduğunu ancak toplumda fifty-fifty bir pozisyonlama olduğunu belirtiyor. Muhafazakar seçmenlerin çoğunlukla yasallaştırmaya karşı olduğunu, sol ve liberal grupların ise desteklediğini ifade ediyor.

Bu sonuçlar, Avusturya’da cannabis yasallaştırılması konusundaki tartışmaların devam edeceğini ve toplumsal görüş ayrılıklarının bu konuda önemli bir rol oynayacağını gösteriyor.

Yayınlama: 19.02.2024
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.