Avusturya’da Eski İslam Öğretmeni Başörtüsü Baskısı Nedeniyle IGGÖ’ye Dava Açtı

Eski İslam öğretmeni Zeliha Ç., başörtüsü baskısı nedeniyle eski işvereni İslam Dini Cemaati’ne (IGGÖ) 60.000 Euro tazminat davası açtı; IGGÖ ise suçlamaları reddetti, karar birkaç ay içinde bekleniyor.

Avusturya’da Eski İslam Öğretmeni Başörtüsü Baskısı Nedeniyle IGGÖ’ye Dava Açtı

UTKAN HABER [Viyana] – Avusturya Der Standard’ta yer alan habere göre, Eski İslam öğretmeni Zeliha Ç., başörtüsünü çıkarması konusunda baskı yaptığı iddiasıyla eski işvereni İslam Dini Cemaati’ne (IGGÖ) aleyhine dava açtı. Ç., IGGÖ’nün kendisine yönelik baskılarının işini kaybetme tehdidi, devlet hizmetine alınma şansının dondurulması ve başka bir okula transfer edilme tehdidi şeklinde kendisini mağdur ettiğini belirtti. Bu nedenle 60.000 Euro tazminat talep eden Ç., yaşananların sadece kendisi için değil, benzer durumda olan diğer kişiler için de bir mesaj niteliği taşıdığını vurguladı.

IGGÖ ise yapılan suçlamaları reddederek, Zeliha Ç.’nin öğretmenlik yaptığı okulun kendisinden memnun olmadığını ve bu yüzden hiçbir zaman terfi almadığını savundu. Kuruluş, başörtüsü takmama durumunun işten çıkarma sebebi olmadığını ifade etti.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Avusturya’da Enflasyon Düşüyor: 2024 Mayıs Ayında Yüzde 3,3’e Geriledi

Avusturya'da enflasyon düşüş eğilimini sürdürüyor ve Mayıs ayında yüzde 3,3'e ...

Avusturya’da özel ev kiraları yüzde 9 arttı, konut fiyatları ise yüzde 2,6 düştü

Statistik Austria'ya göre, Avusturya'da özel ev kiraları 2022'ye göre yüzde ...

Viyana’da Galatasaray’ın Şampiyonluk Kutlamaları Başladı

Galatasaray, Konyaspor'u 3-1 yenerek Süper Lig şampiyonu oldu ve 24. ...

Viyana’nın Favoriten Bölgesinde Yine Olay: Polis Memuru Bıçaklı Saldırıya Uğradı

Viyana'nın Favoriten bölgesinde, 41 yaşındaki Ürdün vatandaşı bir adam, bıçakla ...

Olaylar, Zeliha Ç.’nin bir denetçisinin kendisine başörtüsünü tekrar takması gerektiğini önerdiği bir döneme dayanıyor. Ancak bu öneri, denetçinin artık Zeliha Ç.’nin sorumlusu olmadığı bir zamanda yapıldı. Zeliha Ç., kendisine yapılan baskının özel hayatını da kapsadığını ve “müslüman olmayan davranışlar” nedeniyle devlet hizmeti pozisyonlarına alınmadığını iddia etti. Ayrıca, eski denetçisinden gelen baskıları kanıtlamak için gizli bir ses kaydı yapmış olup, bu kaydın mahkemede delil olarak kullanılamayacağını belirtti.

Davanın son duruşması geçtiğimiz Çarşamba günü yapıldı ve kararın birkaç ay içinde açıklanması bekleniyor.

Yayınlama: 05.02.2024
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.