Avusturya’da enflasyon 47 yılın en yüksek seviyesine ulaştı! 2022 Mayıs enflasyonu yüzde 8’e yükseldi

İstatistik Avusturya’nın tahminine göre mayıs ayı enflasyon oranı yüzde 8’ yükseldi.

Avusturya’da enflasyon 47 yılın en yüksek seviyesine ulaştı! 2022 Mayıs enflasyonu yüzde 8’e yükseldi

UTKAN HABER (Viyana) – Avusturya’da yıllık enflasyon, Ukrayna’daki askeri operasyon nedeniyle artan enerji fiyatlarının etkisiyle mayıs ayında yüzde 8’e yükselerek, son 47 yılın en yüksek seviyeye ulaştı.

İstatistik Avusturya Müdürü Tobias Thomas Salı günü yaptığı açıklamada, ana itici güçlerin enerji ve yakıt fiyat artışları olmaya devam ettiğini söyledi. Yurt içi fiyat seviyesi ön hesaplamaya göre bir önceki aya göre yüzde 1,1 arttı.

Avusturya’da enflasyon Mayıs’ta yüzde 8,0 oldu

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Avusturya’da KDV İndirimi: Tereyağı 10 Cent, Süt 7 Cent, Yumurta Başına 1,7 Cent Ucuzluyor

Sosyal Demokratlar (SPÖ) kutlama havasında: Yılın ikinci yarısından itibaren temel ...

Avusturya Başbakanı’ndan Ucuz Elektrik Müjdesi: Kilovat Saat 10 Sentin Altına Düşüyor

Avusturya’da elektrik fiyatlarının düşmesi bekleniyor. Devlet enerji şirketi Verbund, Mart ...

Avusturya’da FPÖ’den ORF Maaşlarına Tepki: Ortalama Aylık Maaş 7.140 Euro Brüt

Avusturya'da FPÖ Genel Sekreteri ve Medya Sözcüsü Christian Hafenecker, hane ...

Viyana’da Kira Krizine Karşı Radikal Adım: Belediye Evlerinde Kuralları Değişiyor

Viyana Belediyesi, özel kampanyalar ve yeni bir tahsis modeliyle daha ...

Wifo enflasyon uzmanı Josef Baumgartner’in Salı günü yaptığı açıklamada, ‘’Mayıs ayı için yıllık enflasyon oranının yalnızca yüzde 7 1/4 ila 7 3/4, ortalama olarak yüzde 7,5 olmasını beklediğini söyledi. Mayıs ayındaki muhtemelen yüzde 8’lik daha yüksek değer, petrol ambargosunun etkilerinden değil, aynı zamanda Verbund grubunun ay başındaki elektrik ve gaz tarife artışlarından da kaynaklanıyor.’’ dedi.

Uzman sonbahara kadar yüksek enflasyon oranları bekliyor
Wifo uzmanı, Avusturya’da yaza kadar yüksek enflasyon oranlarının olacağını ve bunun sadece sonbaharda zayıflayacağını varsayıyor. Şu anda zirveye Mayıs’ta mı, yoksa belki Haziran’da mı yoksa Temmuz’da mı ulaşılacağını söylemek zor. Yakın zamana kadar, bu zaten Mayıs-Haziran için bekleniyordu. Baumgartner, “Ancak üçüncü ve dördüncü çeyreklerden itibaren enflasyon oranı tekrar düşmeli” dedi.

 

Yayınlama: 31.05.2022