Avusturya’da Elektrik çılgınlığı! EVN yeni kullanıcılardan kiloWatt saat başına 67 Cent ücret alıyor

Pek çok EVN müşterisi, Ağustos sonunda elektriğin kilovat saati başına 10 sentin biraz altında ödemeye devam ederken, yeni müşteriler şimdiden yaklaşık 67 sent ödüyor.

Avusturya’da Elektrik çılgınlığı! EVN yeni kullanıcılardan kiloWatt saat başına 67 Cent ücret alıyor

UTKAN HABER (Viyana) – Avusturya’da 2018’den 2020’ye kadar, Elektrik için kilovat saat ücreti dalgalı tarifelerle bazen kiloWatt başına 5 Centin altındaydı.

1 Ekim 2022’den itibaren yeni tarife uygulanandı
Ağustos 2022’nin sonunda yüzbinlerce EVN müşterisi, 10 sente varan eski ucuz elektrik tarifelerini ödüyordu. Ağustos ayının sonunda Aşağı Avusturya’daki çok sayıda hane END’den mektup aldı. Yeni tarifeler bu mektuplarda sunuldu: Fiyatlar üçe katlandı. 12 ay fiyat garantili bir kilovat saat, 1 Eylül 2022’den itibaren aniden 30 sentin üzerine çıktı.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
2024 Yılında ORF’ye Kaydolan Viyanalı Kadının Hesabından 1.094 Euro Kesildi

Viyanalı bir kadın, ORF ev hanehalkı vergisi için kaydını yaptırdıktan ...

Avusturya’da Cennet Gibi Hayat: 56 Yaşındaki Adam 10 Yıldır İşsiz ve İşsizlik Maaşı Alıyor!

Avusturya'da işsizlik oranları artarken, uzun süreli işsizlerin yaşadığı zorluklar da ...

Avusturya’da Baba ve Oğul 118 km Hızla Yarıştı: Ehliyetleri ve Araçlarına El Konuldu

Avusturya'nın Steiermark eyaletine bağlı Kapfenberg kentinde baba ve oğul, şehir ...




Tek kişilik haneler 1200 Euro ödedi

Umutsuzluğa kapılan pek çok müşteri EVN’ye ve ayrıca Aşağı Avusturya’dan ikinci bir ev sahibi olan “Heute gazetesine’’ başvurdu. Örneğin birkaç yüz kiloWatt saat elektrik tüketimi için yılda 1.800 Euro’yu aşan kısmi faturalardan şikayet etti.

Bununla birlikte, mevcut EVN elektrik fiyatlarıyla karşılaştırıldığında hiçbir şey yok: 24 aylık fiyat garantisi isteyen yeni müşteriler şu anda kilovat saat başına inanılmaz bir 66,9 sent ödüyor. Yıllık 1.900 kWh tüketime sahip ortalama tek bir hane, şebeke masrafları olmadan sadece saf elektrik tüketimi için 1.300 Euro’nun üzerinde ödeme yapıyor ve bu da büyük ölçüde artacak.



Yüksek fatura ödeyen haneler için 1 Aralık 2022’de başlayan Elektrik fiyatı freninin bir etkisi olacak. Maksimum 2.900 kWh’lik bir temel tüketim ve kWh başına maksimum 30 sent finanse edilmektedir. KiloWatt başına 67 Cent ödeyenlerden 30 Cent düşülecek 37 Cent ödeyecekler. Ve sonra mavi-sarı Elektrik fiyat indirimi uygulanacak.



Yayınlama: 06.12.2022
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.