Avusturya’da Doğal Gaz Fiyatları Genelde Düşüyor, Ancak Merkezi Isıtma Kullananlar İçin Fiyatlar Sabit Kalıyor

Avusturya’da doğal gaz fiyatlarının genelde düşmesine rağmen, merkezi ısıtma kullanan tüketiciler bu indirimden yararlanamıyor. Linz AG ve Enerji AG’nin fiyatları artırma planları, özellikle Linz’de 88,000 haneyi etkileyerek bölgesel ısıtma maliyetlerinin yüksek kalmasına yol açıyor ve tüketiciler arasında memnuniyetsizlik yaratıyor.


Avusturya’da Doğal Gaz Fiyatları Genelde Düşüyor, Ancak Merkezi Isıtma Kullananlar İçin Fiyatlar Sabit Kalıyor

UTKAN HABER (Viyana) – Avusturya’da Doğal Gaz fiyatlarında yaşanan düşüşler pek çok tüketici için bir rahatlama umudu yaratmışken, bölgesel ısıtma kullanıcıları bu durumdan faydalanamıyor. Linz AG’nin Mart ayında bölgesel ısıtma fiyatlarını yüzde sekiz oranında artırması ve Enerji AG’nin benzer zamları planlaması, tüketiciler arasında kafa karışıklığına neden oldu.

Rahatlama Görünmüyor: Bölgesel Isıtma Müşterileri İçin Fiyatlar Düşmüyor
Bölgesel ısıtma maliyetleri, enerji sektöründe yapılan fiyat ayarlamalarının aksine yükselmeye devam ediyor. Bu durum, özellikle Linz’de 88.000 hanenin etkilendiği bir artış olarak dikkat çekiyor. Wels Enerji İşletmeleri’nin fiyatları sabit tutmayı planladığı bildirilirken, diğer büyük sağlayıcıların politikaları müşterileri memnuniyetsiz bırakıyor.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Viyana’da Kirası Ödenmeyen Daireye Giden İcra Memurları Esrar Tarlasıyla Karşılaştı

Viyana'da kirası ödenmeyen bir dairede tahliye işlemi sırasında, icra memurları ...


2024’ün İlk Üç Ayında Avusturya’ya Suriye’den 4.335, Afganistan’dan 665 Sığınma Başvurusu Yapıldı


Avusturya'da 2024'ün İlk Çeyreğinde 6.922 Sığınma Başvurusu Yapıldı: Başvurular bir ...


2024’ün İlk Çeyreğinde Avusturya’ya 6.922 Sığınma Başvurusu Yapıldı! Kadın ve Çocuk Oranında Artış Gözlendi

Avusturya'da 2024'ün İlk Çeyreğinde 6.922 Sığınma Başvurusu Yapıldı: Başvurular bir ...

Avusturya’da 90 Km/s Hız Sınırı Olan Yolda 157 Km/s ile Giden Sürücünün Ehliyetine El Konuldu

Avusturya'nın Niederösterreich eyaletinde, 90 km/s hız sınırı olan bir yolda ...

Linz AG ve Enerji AG tarafından yapılan açıklamalarda, gaz fiyatlarındaki düşüşlerin bölgesel ısıtmaya etkisinin gecikmeli olacağı ifade ediliyor. Linz AG, ORF OÖ’ye yaptığı açıklamada, piyasadaki en uygun fiyatlı sağlayıcılardan biri olduklarını savunsa da, fiyat politikalarında değişiklik olmayacağını belirtiyor.

Özellikle gaz tüketiminin azaltılması gerektiği bir dönemde, bölgesel ısıtma kullanıcılarının yüksek maliyetlerle karşı karşıya kalması, sürdürülebilir enerji dönüşümü hedeflerine ulaşılmasında engeller oluşturuyor. Tüketiciler, bu çelişkili durum karşısında hem ekonomik baskılarla mücadele etmek zorunda kalıyor hem de enerji politikalarındaki belirsizliklerden dolayı endişe duyuyor.

Yayınlama: 16.04.2024
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.