Avusturya’da Bu Sektörde Çalışanlarının Yeni Asgari Ücreti 2.067 Euro Olarak Belirlendi

Avusturya’da, Sosyal Ekonomi kapsamındaki özel bakım, sağlık ve sosyal sektörde çalışan 130.000 kişi için toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlandı. Yapılan görüşmelerde, toplam gelirlerin yüzde 9,2 artırılmasına karar verildi, yeni asgari ücret 2.067,40 Euro olarak belirlendi.

Avusturya’da Bu Sektörde Çalışanlarının Yeni Asgari Ücreti 2.067 Euro Olarak Belirlendi

UTKAN HABER (Viyana) – Pazartesi’den Salı’ya geçen gece, Avusturya Sosyal Ekonomisi kapsamındaki özel bakım, sağlık ve sosyal alanlarda çalışan 130.000 kişi için toplu sözleşme görüşmelerinin üçüncü turunda anlaşma sağlandı. Görüşmelerde, ücretler, maaşlar, ek ödemeler ve ilaveler de dahil olmak üzere toplam gelirlerin yüzde 9,2 oranında artırılmasına karar verildi. Bu artış, mevcut gelirler ve asgari ücretler için geçerli olacak, yeni asgari ücret ise 2.067,40 Euro olarak belirlendi.

Sosyal Sektör Çalışanları Yakında Daha Fazla Para Alacak
Anlaşma, sosyal hizmet uzmanları da dahil olmak üzere çalışanları maddi olarak rahatlatmayı amaçlıyor. Özellikle enflasyon oranının üzerinde bir artışla, 10 yıllık hizmeti olan bir sosyal hizmet uzmanının aylık geliri şimdi tam zamanlı çalışmada 300 Euro’dan fazla artacak.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Avusturya’da Enflasyon Düşüyor: 2024 Mayıs Ayında Yüzde 3,3’e Geriledi

Avusturya'da enflasyon düşüş eğilimini sürdürüyor ve Mayıs ayında yüzde 3,3'e ...

Avusturya’da özel ev kiraları yüzde 9 arttı, konut fiyatları ise yüzde 2,6 düştü

Statistik Austria'ya göre, Avusturya'da özel ev kiraları 2022'ye göre yüzde ...

Viyana’da Galatasaray’ın Şampiyonluk Kutlamaları Başladı

Galatasaray, Konyaspor'u 3-1 yenerek Süper Lig şampiyonu oldu ve 24. ...

Viyana’nın Favoriten Bölgesinde Yine Olay: Polis Memuru Bıçaklı Saldırıya Uğradı

Viyana'nın Favoriten bölgesinde, 41 yaşındaki Ürdün vatandaşı bir adam, bıçakla ...

GPA sendikası için müzakereci Eva Scherz, “Bu anlaşma ile işçiler maddi olarak rahatlatılıyor. Maaş artışları, hayatlarını zor geçiren birçok çalışan için endişeleri azaltıyor ve enflasyonu hafifletiyor. Özellikle diğer sektörlerle karşılaştırıldığında, yüzde 8,7’lik enflasyon oranının üzerinde bir artışın hiç de kendiliğinden olmadığı ortaya çıkıyor,” diyor.

Vida sendikası için müzakereci Michaela Guglberger, anlaşmanın birlik ve işbirliği sayesinde mümkün olduğunu belirterek, “Bu anlaşma sektörümüzde sosyal ortaklığın işlediğinin bir kanıtıdır. Saygılı müzakereler çerçevesinde elde ettiğimiz bir sonuçtur,” diye açıklama yaptı.

Anlaşma kapsamında ayrıca gece nöbeti süresince ödemelerin artırılması, yedekleme için ilave ücretlerin yüzde 15 artırılması, SEG-İlavesi talep hakkı düzenlemesinin iyileştirilmesi, yabancı eğitimlerin tanınmasının iyileştirilmesi gibi önemli iyileştirmeler de bulunuyor. Değişiklikler, 1 Ocak 2024 itibariyle yürürlüğe girecek ve Avusturya’daki 110.000’den fazla çalışanı etkileyecek. SWÖ, 590’dan fazla üye kuruluşu içeren Avusturya’daki en büyük gönüllü sosyal ve sağlık kuruluşlarının çatı kuruluşudur.

Yayınlama: 28.11.2023
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.