Avusturya’da bu eyalette yaşayan 60 bin haneye ek olarak 330 Euro Enerji yardımı verilecek


Önümüzdeki haftadan itibaren belediye dairelerinden 330 Euro’luk Enerji yardım destek başvuruları yapılmaya başlanacak.

Avusturya’da bu eyalette yaşayan 60 bin haneye ek olarak 330 Euro Enerji yardımı verilecek

UTKAN HABER (Viyana) – Enerji maliyetlerindeki keskin artış göz önüne alındığında, Vorarlberg eyaleti, 2022/2023 ısıtma döneminden itibaren ısıtma maliyeti sübvansiyonunu 270 Euro’dan 330 Euro’ya çıkardı. Artan yaşam ve ısınma maliyetlerini azaltmak için federal hükümet tarafından bu yıl federal eyaletlere verilen özel amaçlı sübvansiyonla, eyaletin finansmanı yeniden artırılacak.

Vorarlberg eyaletinde ek 330 Euro Enerji yardımı
Avusturya Vorarlberg Belediye Başkanı Markus Wallner ve Sosyal İşler Bakanı Katharina Wiesflecker, ‘’28 Şubat 2023 Salı günü 330 Euro’luk ek ‘’Isınma Maliyeti Desteğini’’ açıkladı. Açıklamanın ardından 60 bine kadar Vorarlberg hanesi bu yardımdan faydalanmaya hak kazandı.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Avusturyalı 92 Yaşındaki Milyoner Lugner 6.Kez Dünya Evine Giriyor

Avusturya'nın tanınmış iş insanı Richard Lugner, 92 yaşında altıncı evliliğine ...

2024 Yılında ORF’ye Kaydolan Viyanalı Kadının Hesabından 1.094 Euro Kesildi

Viyanalı bir kadın, ORF ev hanehalkı vergisi için kaydını yaptırdıktan ...

Avusturya’da Cennet Gibi Hayat: 56 Yaşındaki Adam 10 Yıldır İşsiz ve İşsizlik Maaşı Alıyor!

Avusturya'da işsizlik oranları artarken, uzun süreli işsizlerin yaşadığı zorluklar da ...

Isıtma ödeneği PLUS da 330 Euro’dur, böylece düşük gelirli haneler mevcut 2022/2023 ısıtma dönemi için toplam 660 Euro alacaktır.

Ayrıca, önemli ölçüde genişletilmiş bir hedef kitleye ulaşmak için ısıtma maliyeti sübvansiyonu PLUS’a daha yüksek gelir limitleri uygulanır. Yardım, alt orta sınıfa kadar uzanmalı ve böylece Vorarlberg hanelerinin yaklaşık yüzde 40’ına fayda sağlamalıdır.

Vorarlberg Belediye Başkanı Markus Wallner, ‘’ısıtma maliyeti sübvansiyonunun iyileştirilmesi, Vorarlberg’de uygulanan aile yardımı, barınma yardımı ve çocukların standart sosyal yardım oranları gibi ek önlemlerle uygulanan enflasyonla mücadele paketinin önemli bir parçasıdır. Vorarlberg’in artan konut ve ısıtma maliyetlerini karşılamak için federal hükümet tarafından sağlanan özel amaçlı hibe fonlarındaki payı 20.13 milyon Euro’dur. Açıkladığımız hedefimiz, ısıtma gideri sübvansiyonu PLUS’ı almaya hak kazanan hanelere olabildiğince çabuk ve kolay bir şekilde ulaşmaktır. Bu nedenle, işleme için esasen devletin yerleşik ısıtma maliyeti sübvansiyonunun mevcut yapılarını kullanıyoruz” dedi.

Markus Wallner, ‘’Açıkladığımız hedefimiz, ısıtma gideri sübvansiyonu PLUS’ı almaya hak kazanan hanelere olabildiğince çabuk ve kolay bir şekilde ulaşmaktır. Bu nedenle, işleme için esasen devletin yerleşik ısıtma maliyeti sübvansiyonunun mevcut yapılarını kullanıyoruz” diye açıklama yaptı.

Gelir sınırları önemli ölçüde genişletildi;

-1 kişilik hane için 1.860 Euro,

-2 kişilik hane için 2.790 Euro

-3 kişilik hane için 3.226 Euro

-4 kişilik hane için 3.648 Euro

-5 kişilik hane için 4.070 Euro

-6 kişilik hane için 4.492 Euro

 Eyalet Meclis Üyesi Wiesflecker, “Bu şekilde, özellikle enflasyondan etkilenen tek ebeveynli haneler de ısıtma sübvansiyonu PLUS’tan yararlanmalıdır” dedi.

Halihazırda devletten ısınma yardımı almış olanların yeni bir başvuru yapmasına gerek yoktur. Isıtma gideri sübvansiyonu PLUS için uygunluk kriterlerini karşılayan diğer tüm haneler, 6 Mart’tan itibaren belediyeye başvuru yapabilirler. Devam eden sosyal yardım ödemeleri olan haneler/kişiler, sosyal yardım makamları aracılığıyla otomatik olarak ısıtma gideri sübvansiyonunun tam miktarını PLUS alırlar.

Yayınlama: 01.03.2023
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.